İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Hamas'ın İsrail'i ateşkes anlaşmasına ulaşma konusunda ilerleme kaydedilmemesinden sorumlu tutmasının ardından, Hamas'ın ateşkes ve tutukluların serbest bırakılması taleplerini "hayal ürünü" olarak nitelendirdi.

Rusya topraklarında bir gecede 17 insansız hava aracı imha edildi Rusya topraklarında bir gecede 17 insansız hava aracı imha edildi

Wafa haber ajansına göre, Gazze'de İsrail güçlerinin Deir el-Balah'a ve Refah'ın kenarlarındaki tarım arazilerine yönelik saldırıları sonrasında bir gecede en az 10 Filistinli öldürüldü.

Gazze Sağlık Bakanlığı ayrıca İsrail güçlerinin Han Yunus'taki Nasser Hastanesi'nde "çok sayıda" işçiyi tutukladığını söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 7 Ekim'den bu yana en az 28.858 Filistinlinin ölümüne ve 68.667 kişinin yaralanmasına yol açtı. İsrail'de 7 Ekim'de Hamas liderliğindeki saldırılarda ölenlerin sayısı 1.139'a ulaştı.

BM uzmanı İsrail'in Refah'ta planladığı saldırıyı kınadı; 'Gerçekten aklımızı mı kaçırdık?':

BM'nin Filistin özel raportörü, Netanyahu'nun İsrail'in Gazze'nin Refah şehrine yönelik kara saldırısını sürdürme sözünü sert bir dille eleştirdi.

Francesa Albanese, X'e şunları yazdı: "Rafah, burada mahsur kalan insanların karşılaştığı amansız acıların ortasında, Gazze'deki Filistin varlığının son hattı olarak duruyor."

Ekran Alıntısı Gazze

Editör: Haber Merkezi