Kudüs Gücü komutanlarının ölümleri Devrim Muhafızları'nın kamuoyundaki imajını ve güvenini zedeledi mi? Kudüs Gücü komutanlarının ölümleri Devrim Muhafızları'nın kamuoyundaki imajını ve güvenini zedeledi mi?

Yıkıcı yangının kamplarını harap etmesinden sonra Rohingya mültecileri evsiz kaldı.

Bir yetkili, Pazar günü yaptığı açıklamada, Bangladeş'teki binlerce Rohingya mültecinin, kamplarını kasıp kavuran ve yaklaşık 800 evi yakan şüpheli bir kundakçılık saldırısı sonrasında barınaksız kaldığını söyledi.

Yetkililer, Pazar günü erken saatlerde Bangladeş'in güneydoğusundaki bir Rohingya mülteci kampında çıkan yangının yaklaşık 800 barınağı yok ettiğini ve binlerce kişiyi evsiz bıraktığını söyledi.

İtfaiye yetkilileri ve Rohingya gönüllüleri, yangının Myanmar ile sınır bölgesi olan Cox's Bazar'daki Kamp 5'i vurmasından yaklaşık üç saat sonra, gece saat 1'den kısa bir süre önce (1900 GMT) kontrol altına aldı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, "yaklaşık 7.000 Rohingyalı mültecinin" evsiz kaldığını ancak herhangi bir can kaybının yaşanmadığını söyledi.

Mültecilerden sorumlu komisyon üyesi Mizanur Rahman, yangının Pazar sabahı erken saatlerde ülkenin güneydoğusundaki bir kampta bulunan bambu ve branda barınaklardan oluşan sıkışık kompleksi tahrip ettiğini söyledi.

Evsizlerin sayısını 4.000 olarak belirten Rahman, "En az 711 barınak tamamen yandı ve 63 tanesi kısmen hasar gördü" dedi.

2018'de 730.000'den fazla Rohingya Müslümanı, Myanmar'da görgü tanıklarının toplu katliam ve tecavüzleri de içerdiğini söylediği askeri baskının ardından komşu Bangladeş'e kaçtı.

İnsan hakları grupları ve medya sivillerin öldürüldüğünü ve köylerin yakıldığını belgeledi.

Editör: Süleyman Devrim Boğa