DSÖ şefi Tedros Adhanom Ghebreyesus, hastane müdürü, hastane müdürünün zorla ayrılmaya zorlandıklarını söyledikten sonra, Gazze'deki El Aksa Şehitleri Hastanesi'ndeki sağlık çalışanları olan 600 hastanın yerinin "bilinmediğini" söyledi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 9 bin 600'ü çocuk en az 22 bin 835 kişi hayatını kaybetti. Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıda ise yaklaşık 1 bin 139 kişi hayatını kaybetti.

UNGA ABD vetosunun ardından toplanacak

BM Genel Kurulu (UNGA), ABD'nin 22 Aralık'ta BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) kararında yapılacak değişikliği veto etmesini görüşmek üzere Salı günü toplanacak.

Rusya'nın önerdiği değişiklik, 15 üyeli konseyin aynı günün ilerleyen saatlerinde kabul ettiği insani karara "düşmanlıkların acilen askıya alınması" çağrısında bulunan bir madde ekleyecekti .

193 üyeli BM Genel Kurulu, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi bir üyesinin vetosunu takiben 10 iş günü içinde resmi bir toplantı düzenleyebilir.

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınları devam ediyor

El Cezire'deki Arap meslektaşlarımız ve Filistin medyası, İsrail'in bu gece işgal altındaki Batı Şeria'da aşağıdaki yerlerde devam eden baskınlarını bildiriyor:

Beytüllahim'deki Dheisheh kampı

Nablus şehrinin güneyinde Kabalan

El Halil'in güneyindeki Dura ve Yatta kasabaları

Biden, Çin yapımı elektrikli araçların ABD'de yasaklanması çağrısında bulundu Biden, Çin yapımı elektrikli araçların ABD'de yasaklanması çağrısında bulundu

El-Aroub kampı, El Halil'in kuzeyinde

Daha önce, 33 yaşındaki bir adamın arabasında vurularak öldürülmesinin ardından komşu Ramallah ve El-Bireh kentlerinde düzenlenen baskınlarda en az iki Filistinli sağlık çalışanının tutuklandığını bildirmiştik. İsrail ordusu, bir kadının da yaralandığı olayı terör saldırısı olarak nitelendirdi.

İşte gecedeki önemli gelişmelerden bazıları:

  • İsrail ordusunun "terör saldırısı" olarak tanımladığı olayda, Ramallah yakınlarında bir adam vurularak öldürüldü ve bir kadın da yaralandı.
  • Olayın ardından İsrail güçleri Ramallah ve El Bireh'de baskınlar düzenleyerek kontrol noktaları kurarken, bir doktor ve bir hemşire tutuklandı.
  • İsrail'in Gazze'nin merkezindeki Deir el-Balah'a düzenlediği hava saldırısında sekiz kişi öldü ve düzinelerce kişi yaralandı.
  • DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki El Aksa Şehitleri Hastanesi'ndeki yüzlerce hasta ve sağlık çalışanının yerinin "şu anda bilinmediğini" söyledi.
  • ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, hafta sonu Yunanistan, Türkiye, Ürdün ve Katar'a uğradıktan sonra bugün BAE ve Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek.

Editör: Süleyman Devrim Boğa