CHP Çukurova İlçe Başkanı Av. Ümit Arif Özsoy; "Milli İradenin temsil organı, Millî Mücadele’nin meşruiyet dayanağı TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yılını kutluyoruz" dedi.

Özsoy sözlerine şu şekilde devam etti;

ÇGC'den Emniyet Müdürü Arıkan'a ziyaret ÇGC'den Emniyet Müdürü Arıkan'a ziyaret

TBMM, yasama organı olmasının yanında içinden çıkardığı Meclis Hükümetleri ile dünya parlamentoları tarihinde ulusal kurtuluş savaşını bizzat yöneten Meclis olarak  çok özgün bir yere sahip bulunmaktadır. TBMM  meşruiyet kaynağını bizzat  milletin kendisine verdiği temsil yetkisinden almıştır.

Ulusal iradeyi, sandığı , ulusal iradenin kurtuluş savaşında oynadığı kurucu rolü  küçümseyen kimi odakların aksine, Cumhuriyetin kurulmasından önce dahi  Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından  milli iradenin  oluşması aranmış sonra da ulusal kurtuluş mücadelesine geçilmiştir. Hem cumhuriyetimizin hem de ulusal kurtuluş mücadelesinin temel kaynağı Türk milletinin ulusal iradesidir.  

TBMM öncülüğünde kurduğumuz Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında daha fazla demokrasi özgürlüklerle taçlandıracağız. Kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bir kez daha anıyor Ulusal egemenlik ve çocuk bayramımızı halkımızla beraber coşkuyla kutluyoruz.

Ümit Arif ÖZSOY

CHP Çukurova İlçe Başkanı

Editör: Haber Merkezi