Gündem

Son Dakika, 63 ilde uyuşturucu operasyonu: 1 ton 343 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Son iki haftada düzenlenen jandarma operasyonlarında 424 şüpheli yakalandı; 162 kişi tutuklandı

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 63 ilde jandarma ekiplerince son iki haftada uyuşturucu madde satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonların sonuçlarını açıkladı. Operasyonlarda 1 ton 343 kilogram uyuşturucu madde ile 178 bin 615 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Yerlikaya, ele geçirilen maddelerle birlikte uyuşturucunun “insanlara arz edilmesinin ve toplum sağlığına zarar vermesinin engellendiğini” belirtti. Operasyonlar kapsamında 424 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 162’sinin tutuklandığını, 70’i hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulandığını, diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğünü aktardı.

Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda, Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda ve İl Jandarma Komutanlıklarınca yürütülen operasyonlara 4 bin 644 ekip ve 14 bin 924 personel katıldı. Operasyonların Antalya, Adana, Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu 63 ilde eş zamanlı olarak yapıldığı bildirildi.

Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak “zehir tacirleriyle mücadelemiz amansız sürüyor, sürmeye de devam edecek” ifadelerini kullandı ve operasyonlarda görev alan personeli tebrik etti.