İstanbul Başakşehir'deki ilkokulda 3 aylık hamile olan öğretmen Esin Çabuk, 13 Aralık'ta bir veli tarafından dövüldü. Saldırgan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Düşük riski olan öğretmen günlerdir okula gidemiyor. Eğitim İş İstanbul Başakşehir'deki ilkokulda 3 aylık hamile öğretmene yapılan saldırıyı kınadı.

Eğitim İş'den yapılan açıklamda şu ifadelree yer verildi

İstanbul Başakşehir'deki ilkokulda 3 aylık hamile öğretmenimizin, bir veli tarafından darp edilmesini şiddetle kınıyor, saldırgan şahsın hak ettiği cezayı almasını bekliyoruz.

Öğretmeni itibarsızlaştıran; toplumdaki yerini ve okuldaki işlevini her fırsatta küçültmeye neden olan uygulamalar, öğretmene şiddet eylemlerinin son yıllarda giderek artmasına neden olmuştur.

Bugüne dek öğretmene şiddet olaylarının faillerinin caydırıcı cezalar almaması da dolaylı teşvik niteliğindedir. MEB hala bu konuya dair engelleyici ve/veya koruyucu herhangi bir önlem politikası geliştirememiştir.

Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi için öncelikle her fırsatta öğretmenleri, eğitim ve bilim çalışanlarını hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmelidir. MEB, öğretmene şiddet konusunda daha fazla yaptırımları gündeme getirmeli, bu olaylara yasal yollarla dur denilmeli ve öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek için acil eylem planı hazırlanmalıdır.

Adana Eğitim Sen; Laiklik ve Bilim Karşıtı Yeni Müfredatı Reddediyoruz Adana Eğitim Sen; Laiklik ve Bilim Karşıtı Yeni Müfredatı Reddediyoruz

Öğretmene vurulan darbe geleceğe vurulan darbedir!

Eğitimcileri şiddetin hedefinde olan bir toplumun geleceği karanlıktır!

Editör: Haber Merkezi