6 Şubat Depreminde Hasan Alpargün'de Yakınlarını Kaybedenler Konya Teknik Üniversitesi Önünde Açıklama Yaptı 6 Şubat Depreminde Hasan Alpargün'de Yakınlarını Kaybedenler Konya Teknik Üniversitesi Önünde Açıklama Yaptı

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan; İsrail Ortadoğu’da gerilimi yükseltiyor, üsler kapatılsın, ticaret durdurulsun.

EMEP Genel Başkanı Aslan açıklamasına şu şekilde devam etti;

1 Nisan’da İran’ın Şam’daki konsolosluğuna saldırı düzenleyen İsrail 2’si general 7 kişinin ölümüne yol açmıştı. İran 13 Nisan’da İsrail’e bir kişinin yaralandığı misilleme yaptı. Bugün ise İsrail misillemeye karşı bir misilleme yaptı. Son saldırı öncesinde ABD’ye bilgi verdiği belirtilen İsrail’in Isfahan eyaletinde havalimanının ve Ordu Hava Kuvvetleri’nin 8. Üssünün çevresine dronlarla yapılan saldırı sonrasında İran, nükleer tesislerin zarar görmediğini, birçok dronun da düşürüldüğünü açıkladı.

İsrail’in Filistin’deki katliamları sürerken bir yandan İran diğer yandan da Lübnan’a yönelik, tahribat oranı düşük tutulmuş saldırıları gerilimin bölgeye yayılmasını, dikkatlerin de Gazze saldırılarından uzaklaştırılmasını amaçlıyor. Öte yandan ‘batılı’ emperyalist devletlerin İsrail’e verdiği desteğin kapsama alanına girmeyen bölge ülkelerine de bir gözdağı.

Başta ABD olmak üzere nüfuz ve hegemonyasını güçlendirmeye çalışan emperyalistlerin taşeronluğunu yapan Siyonist İsrail devleti gerilimin birikmesini de tetikliyor ve ateşle oynuyor. Hem İran’ın hem de İsrail’in düşük yoğunluklu misillemelerinin bu ülke halklarının kendi devletleriyle olan sorunlarının, örneğin İsrail’de Netanyahu’ya karşı artan istifa seslerinin bastırılmasında da bir işlev gördüğü açık.

Bölge ve dünya barışını tehlikeye sokan ve neredeyse Ortadoğu’da büyük bir dünya savaşının tohumlarının ekilmesini kışkırtan başta silah tekelleri olmak üzere büyük sermaye ve devletlerinin yayılma ve pazar kavgası halklara kan, göç ve yıkımdan başka bir şey getirmiyor.

Ortadoğu’nun izinli jandarmalığına atanmış İsrail’in saldırıları durmalı, Gazze’den çekilmelidir. Ne var ki bunu sağlayacak olan ne bölgedeki ABD uydusu devletler ne de emperyalistlerdir. Filistin’le dayanışma içinde olan halklardır. 

Türkiye de İsrail’le ticareti kesmeli, hem Türkiye hem de bölge halkları için bir tehdit ve tehlike olan ABD’nin üsleri kapatılmalı, İsrail’e yönelik yaptırımlar artırılmalıdır.

Partimiz bölgede ve ülkede barış için mücadelesini sürdürecek, Filistin halkının haklı davasını desteklemeye devam edecektir.

Editör: Haber Merkezi