UNICEF Türkiye, UNICEF'in 75. yılını kutladı.

UNICEF Türkiye Sosyal medya paylaşımda; "Bugün bizim doğum günümüz! UNICEF, 75 yıldır çocuk haklarını savunuyor. Çatışma ve çocuk haklarından, iklim değişikliği ve COVID-19'a kadar, her alanda #HerÇocukİçin çalışmalarımıza devam ediyoruz. #UNICEF75" ifadelerine yer verildi.

1946'dan beri her çocuk için geleceği yeniden hayal etmek.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) 75 yıldır çocuk hakları ve her çocuğun iyiliği için yorulmadan çalışıyor. 

UNICEF, dünyanın her yerindeki çocukların yaşamlarında değişim için durdurulamaz bir güç olmuştur.

UNICEF kurulduğundan bu yana, II. Dünya Savaşı sonrasında insani krizlerin, silahlı çatışmaların ve doğal afetlerin ön saflarında yer alıyor. Krizlerin ölçeğine aldırmadan, bu zorluğun üstesinden geliyor, neyin mümkün olduğunu yeniden tasavvur ediyoruz ve milyonlarca çocuğun hayatta kalmasına ve gelişmesine yardımcı olmak için mücadele ediyor. UNICEF, kararlı ortaklıklar ve inovasyon tutkusu yoluyla 191'den fazla ülke ve bölgeye ulaştı.

UNICEF75
Türkiye ve dünyadaki çocukların durumu hakkında en son haberler
UNICEF75

UNICEF Türkiye, Ne yapıyoruz

UNICEF Türkiye, 1951 yılından bu yana Türkiye’deki çocuklar ve gençlerin haklarını korumak için çalışıyor.

UNICEF’in ülke programı, Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme doğrultusunda, Türkiye’de yaşayan en zor durumdaki çocukların eğitim, çocuk koruma, sağlık, sosyal politika, ergenlik ve gençlik alanlarındaki ihtiyaçlarına odaklanır.

Eğitim

UNICEF Türkiye'de bütün çocukların eğitim ve öğretim programlarına erişebilmeleri ve kaliteli eğitim alabilmelerini sağlamak için çalışır.

Sağlık

UNICEF, Türkiye'deki tüm çocukların sağlık ve beslenmesinin iyileştirilmesi için çalışır.

Çocuk Koruma

UNICEF, mülteci, göçmen ve en güç durumdaki çocuklar da dahil olmak üzere tüm çocukların şiddetin, istismarın ve sömürünün her türlüsüne karşı korunması için ulusal çocuk koruma sistemlerini desteklemektedir.

Sosyal Politika

UNICEF Türkiye’de, her çocuğun en iyi biçimde gelişmesini sağlamak amacıyla mevcut sosyal koruma mekanizmalarını güçlendirmek için çalışmaktadır.

Ergenlerin Gelişimi ve Katılımı

UNICEF ergen kız ve erkek çocuklarının gelişimini ve potansiyellerini tam olarak gerçekleştirmelerini desteklemektedir.

Çocuklara Yönelik İnsani Yardım Faaliyetleri

UNICEF, Türkiye’de Suriye Krizi'nden ve Avrupa'da Göçmen ve Mülteci Krizi’nden etkilenen en güç durumdaki çocuklara ve ailelere odaklanarak dayanıklılıklarını artırmalarına ve daha iyi bir geleceğin temellerini atmalarına yardım etmektedir.

Editör: TE Bilisim