Viterbo Valiliği'nin koordine ettiği operasyonlar, bombanın tespit edildiği noktadan itibaren 1.400 metre yarıçaplı alanda yaşayan 36 bini aşkın Viterbo sakininin tahliyesiyle başladı.

Dün Saat 10.30'da ordunun 6. Öncü Mühendis Alayı'na bağlı bomba imha uzmanları, halen çalışır durumda ve devrede olan üç fitili sökmek için etkisiz hale getirme operasyonuna başladı.

Savaştan arta kalanlar saat 15.30'da çıkarıldıktan sonra özel bir araca yüklendi ve 80. "Roma" alayına nakledildi. Burada bombanın yüksek sıcaklıkta su jetleri kullanılarak boşaltılmasını içeren yıkama tekniğiyle zararsız hale getirilecek.

BM öncülüğündeki rapora göre geçen yıl yaklaşık 282 milyon insan akut açlıkla karşı karşıya kaldı BM öncülüğündeki rapora göre geçen yıl yaklaşık 282 milyon insan akut açlıkla karşı karşıya kaldı

Operasyonların sonunda belediye başkanı Chiara Frontini, "Tüm vatandaşlara değerli işbirliklerinden dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum, eğer operasyonlar başarılı olduysa bu sizin ciddiyetinizden de kaynaklanmaktadır" dedi. 

Editör: Haber Merkezi