Kadın evde diyabetik komaya girdi ve oğlu, İngiltere'deki yerel acil durum numarasına otomatik olarak yeniden bağlanan Avrupa Birliği için 112'yi aradı.

Daily Mail'e haber veren 5 yaşındaki İngiliz bir çocuk, oyuncak ambulansının üzerinde yazan acil durum numarasını arayarak şeker koması geçiren annesinin hayatını kurtardı.

Oyuncağına yazılan 112'yi aradı,

Olaylar 28 Temmuz'da Telford kasabasında (İngiltere, Birleşik Krallık) meydana geldi, ancak şimdiye kadar haber yayınlanmadı. O gün, Caroline Chapman evde iki çocuğuyla oynuyordu ve bayıldı. Bu durumla karşı karşıya kalan en büyük oğlu Josh, telefonu eline aldı ve oyuncağına yazılan 112'yi aradı, bu Avrupa Birliği için acil durum numarasıdır , ancak Birleşik Krallık'ta otomatik olarak 999'a bağlanır.

Polis ve bir sağlık görevlisi ekibi eve gitti ve Caroline'ı bilinçsiz buldu ve  onu hayata döndürmeyi başardı . Bu hafta Josh, cesaretinin ve acil bir durumda harekete geçme konusundaki " hızlı düşünmesinin " ödülü olarak tesislerini gezmesi için yerel polis karakoluna davet edildi .

Editör: TE Bilisim