ABD'li sağlık yetkilileri, aşılı öğretmen ve öğrencilerin okul binalarının içinde maske takmalarına gerek olmadığını söyledi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Cuma günü yeni yönergeleri açıkladı. 

Değişiklikler, 12 yaşından küçük çocukların aşı olma hakkına sahip olduğu büyüyen bir ulusal aşı kampanyasının yanı sıra ABD'de son aylarda Kovid nedeniyle hastaneye yatışlar ve ölümlerde genel bir düşüşün ardından geldi.

Ülkenin en iyi halk sağlığı kurumu, okullara öğretmenler ve aşıya uygun çocuklar için aşı yapılmasını tavsiye etmiyor.

Kılavuz, genel olarak, tamamen korunanların maskesiz gitmesine izin verirken, aşılanmamış kişilerin önlemleri kullanmasını nasıl sağlayacaklarını bulmayı yerel yetkililere bırakıyor. En büyük sorular, bazı öğrencilerin çekim için uygun olduğu ve diğerlerinin olmadığı orta okullarda olacaktır.

Kılavuz, genel olarak, tamamen korunanların maskesiz gitmesine izin verirken, aşılanmamış kişilerin önlemleri kullanmasını nasıl sağlayacaklarını bulmayı yerel yetkililere bırakıyor.

Ülkenin en büyük okul bölgelerinden bazılarında yaygın maske kullanımının bu sonbaharda da devam etmesi bekleniyor. Detroit'in devlet okullarında, sınıftaki herkes aşılanmadıkça herkesin maske takması istenecek. Philadelphia, tüm devlet okulu öğrencilerinin ve çalışanlarının aşılanmış olsalar bile binaların içinde maske takmalarını zorunlu kılacaktır. Houston okullarında maske zorunluluğu olmayacak.

Editör: TE Bilisim