• 20 Yıl Amerika Birleşik Devletleri işkencesi – ve sayıyor; 
  • Birleşik Krallık, mülteciyi güvenli olmayan Suriye'ye geri göndermek istiyor; 
  • Almanya'da Suriye rejiminin ilk işkence davası son aşamalarına giriyor; 
  • Aung San Suu Kyi, sahte suçlamalarla daha fazla yıl hapis cezasına çarptırıldı; 
  • Novak Djokovic destanı Avustralya'nın utanç verici politikalarını ifşa ediyor; 
  • Kazakistan'daki yetkililer 'uyarısız ateş etme' emrini iptal etmeli; 
  • Olimpiyat sporcusu Timothy LeDuc, Çin'in insan hakları ihlallerini dile getiriyor.

Dünyanın her yerinde Guantanamo , ABD'nin 11 Eylül saldırılarına tepki olarak ortaya çıkardığı adaletsizliğin, suistimalin ve hukukun üstünlüğüne saygısızlığın en kalıcı sembollerinden biri olmaya devam ediyor . "ABD hükümetinin son derece kusurlu askeri komisyonlara dayanması ve diğer yasal süreç başarısızlıkları, yalnızca Guantanamo'da tutulan adamların haklarını ihlal etmekle kalmadı, aynı zamanda 11 Eylül saldırılarından kurtulanları ve ölenlerin ailelerini de haklarından mahrum etti. adalet," diyor HRW'den  Letta Tayler  , Brown Üniversitesi Watson Enstitüsü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün bugün yayınlanan Savaşın Maliyetleri Projesi'nden  yeni bir raporda.

Birleşik Krallık hükümeti, mültecilerin Suriye'ye dönmesinin güvenli olduğuna dair Danimarka kurgusuna katılıyor gibi görünüyor  . Guardian gazetesine göre,  Home Office  bir anlattı savaş sırasında kaçtı ülkeye dönebilmek 25 yaşındaki Suriyeli sığınmacıya bunu yapmak için güvenlidir, çünkü ilk vaka olduğu düşünülmektedir ne, onun tür. Adam, 2017'de Beşar Esad'ın ordusuna zorla askere gitmekten kaçtı. Boris Johnson ve meslektaşlarına bir hatırlatma: Geri dönen mülteciler Suriye'de hala ciddi suistimallerle karşı karşıya . Geçen Ekim ayındaki konuyla ilgili bu HRW raporuna bakın veya beraberindeki videoyu izleyin .

Kitlesel ölçekte işkence gibi insanlığa karşı suçlar, Suriye'deki Esad rejiminin belirleyici özellikleri arasında yer alıyor . Şimdiye kadar üst düzey yetkililer kovuşturmadan kaçıyor, ancak Almanya'daki tarihi bir dava , uluslararası toplumun Suriye'deki insanlığa karşı suç ve savaş suçları zanlılarıyla nasıl başa çıkabileceğini gösteriyor. Perşembe günü, Koblenz'deki bir mahkemenin Anwar R hakkındaki kararı açıklaması planlanıyor. O, Suriye'de ciddi suçlardan dolayı Avrupa'da yargılanan en üst düzey eski Suriye hükümet yetkilisi olduğu iddia ediliyor. Alman savcılar  suçluyor Genel İstihbarat Müdürlüğü'nün Şam'daki “ Şube 251 ” olarak da bilinen el-Hatib gözaltı merkezindeki soruşturmalar bölümünün başkanı sıfatıyla tutuklulara işkenceyi denetlemekle görevliydi.

Myanmar'daki askeri cunta Aung San Suu Kyi karşı sahte yasal prosedürlerin bir dizi yine vurdu ülkenin haksız hapisteki eski lideri için mahkum edildi Pazartesi günü suçundan dört yıl daha, onun telsizleri bulundurduğu için bu kez ev ve Covid-19 protokollerini ihlal ettiği için .

Keşke sığınmacılar Avustralya'nın hukuk sistemine dünyanın en iyi tenisçisi Novak Djokovic'in yaptığı hızda  erişebilselerdi ...

Kazakistan  , güvenlik güçlerine herhangi bir uyarıda bulunmaksızın öldürmek için ateş etme emrini derhal iptal etmelidir . Böyle bir emir, ülkenin yaşam hakkına saygı duyma ve koruma konusundaki uluslararası yasal yükümlülüklerini ihlal ediyor.

Ve bazı olumlu haberler Çin'de Kış Olimpiyatları gibi sporcular korkunç insan hakları sicili karşı konuşuyoruz evsahibi ülkenin.

Editör: TE Bilisim