Listede, krallığın eski bir ABD büyükelçisi ve Suudi kraliyet ailesinin üyeleri yer alıyor.

Bir ABD mahkemesi, Suudi Arabistan hükümetine, 11 Eylül 2001 saldırılarıyla ilgili davalarda sorgulanmak üzere ABD'nin eski bir büyükelçisi de dahil olmak üzere 24 ve eski yetkilileri hizmete sunma emri verdi .

Reuters'ın haberine göre, ABD Yargıcı Sarah Netburn'ün kararı bu Perşembe günü Manhattan'daki federal mahkemede kamuoyuna açıklandı . İddiası, Mart 2018'de başka bir yargıç tarafından, söz konusu terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanı sıra yaralanan on binlerce kişinin de dahil olduğu davayı reddetme talebini reddetmesinin ardından geldi. şirketler ve sigortacılar da milyarlarca dolar tazminat istiyor .

800'den fazla kişi Suudi Arabistan'a dava açtı

Sorgulanabilecekler arasında, Suudi Arabistan'ın 1983-2005 yılları arasında Kuzey Amerika ülkesi büyükelçisi ve kraliyet ailesinin bir üyesi olan Prens Bandar bin Sultan var. Netburn, Suudi Arabistan'ın "ikna edici" bir şekilde, davacıların saldırılarla bağlantılı olduğunu belirten iki yetkilinin çalışmalarını prensin denetlediğini ima etmediğini iddia ettiğini itiraf etti. Ancak davacıların iddiaları , davaya yararlı olabilecek bilgiler hakkında "muhtemelen ilk elden bilgiye sahip olduğunu" göstermektedir .

Kurbanların avukatı James Kreindler, Suudi Arabistan saldırılardan önce Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışan hükümet yetkilileri hakkında çok az belge ürettiği için kararı bir "atılım" olarak nitelendirdi.

2017 yılında, kurbanların yakınları da dahil olmak üzere 800'den fazla kişi Suudi Arabistan'a dava açarak, bu krallığın yetkililerini, yaklaşık 3.000 kişinin ölümüne neden olan saldırılardan sorumlu El Kaide terörist ağını desteklemekle suçladı. .

Editör: TE Bilisim