WASHINGTON - 1.000'den fazla din adamı, din bilginleri ve diğer inanç temelli savunucular, "özgür ve adil bir seçime" giden kapsamlı bir yolu destekleyen ve liderleri "meşru seçim sonuçları kararına uymaya çağıran bir bildiriyi imzaladı.

The Associated Press ile önceden paylaşılan açıklamanın imzacıları arasında Ulusal Evangelistler Derneği üst düzey yetkilileri ve önde gelen ilerici papaz Rev. William Barber ve eski Başkan George W. Bush'un iki eski inanç danışmanı yer alıyor. Açıklamanın geniş çaplı onayları, bir orta pandemi seçiminin eşi görülmemiş doğasının örgütlü dini sivil gücünü göstermeye ne ölçüde ittiğini göstermektedir.

Liderlerin yanlış bilgilendirmeden ziyade "seçim sonuçları hakkında zamanında ve doğru bilgi paylaşmalarının" önemi de dahil olmak üzere dört temel ilkeyi listeledikten sonra, bu fikirlerin "işleyen ve sağlıklı bir cumhuriyet için merkezi olduğunu ve Amerikalıların büyük çoğunluğu, ancak 2020 seçimlerinde benzeri görülmemiş şekillerde meydan okuyorlar."

Ortak bildiride, "Amerika, halkının demokrasimize ve sağladığı özgürlük ve haklara olan bağlılığı kadar güçlüdür" diye ekliyor.

Evanjelikler derneğinde hükümet ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı Galen Carey, Florida'nın hareketli eyaletinde oy sayımının durdurulduğu ve Bush'un bir Yüksek Mahkeme kararının ardından kazanan ilan ettiği tartışmalı 2000 başkanlık seçimiyle mevcut siyasi ortamı karşılaştırdı.

Ortak bildiriyi birlikte imzalayan Carey NAE Başkanı Walter Kim, bir röportajda "Yirmi yıl sonra, sonuç açıklanıp karar verildiğinde, herkesin hayatına devam edebileceğini ve yeni liderlere iyi dilek dileyebileceğini varsayabileceğimiz bir yerde değiliz," dedi.

Bildiriyi imzalayan diğer inanç liderleri arasında, Bush yönetimi sırasında Beyaz Saray inancına dayalı inisiyatif ofisinin ilk yöneticisi olan John Dilulio ve Bush'un inanç temelli ofisinde görev yapan ve daha sonra Obama yönetimine inanç konularında tavsiyelerde bulunan Stanley Carlson-Thies yer alıyor.

Başkan Donald Trump, önümüzdeki hafta Beyaz Saray için verilen savaşta Demokrat rakip Joe Biden galip gelirse, barışçıl bir iktidar geçişini destekleme taahhüdünü tamamen reddettiği için eleştirilere yol açtı. Açıklamada hiçbir başkan adayından ismen bahsedilmese de, imzacılar arasında emekli megachurch papazı Rev. Joel Hunter ve Christians for Social Action'ın kurucusu ve emekli başkanı Ron Sider gibi Biden'ı destekleyen birkaç önde gelen Hıristiyan lider yer alıyor.

Editör: TE Bilisim