Bangladeş Azınlıkları için İnsan Hakları Kongresi (HRCBM) üyeleri Beyaz Saray'ın önünde bir protesto düzenledi.

Bangladeş Azınlıkları için İnsan Hakları Kongresi (HRCBM) üyeleri 21 Mayıs Cumartesi günü Beyaz Saray'ın önünde bir protesto düzenledi. HRCBM üyeleri, 1971'de Bangladeş'te meydana gelen soykırımın sorumlularına karşı eylem çağrısında bulundu.  

Protestocular, 1971'de soykırım yapan 195 Pakistanlı ile Pakistan'da yaşayan küresel olarak belirlenmiş beş teröristin iadesini talep etti. 

Beyaz Saray'ın önündeki protestocular, 20 Mayıs 1971'de Bangladeş'te yaşanan bir günlük katliamdan dolayı Pakistan'ın Bangladeş halkına bir özür borçlu olduğunu söyledi.

Ayrıca İnsan Hakları Kongresi üyeleri 10 milyon mülteci ve mülteci için tazminat talep etti. Ayrıca protestocular, ABD yönetimini Magnitsky yasası uyarınca Pakistan'a yaptırım uygulamaya çağırdılar. Bangladeş Azınlıkları için İnsan Hakları Kongresi (HRCBM) İcra Direktörü Priya Saha, Pakistan'ın üç milyon ölümden ve 400.000 tecavüz kurbanından sorumlu olduğunu söyledi. 

"Hala kimse bu savaş suçundan dolayı tutuklu değil ve 195 Pakistanlı savaş suçlusu hala normal hayatlarının tadını çıkarıyorlar. Amerikan hükümetinin Pakistan'a ve Magnitsky yasası uyarınca 195 savaş suçlusuna yaptırımlar koymasını ve dünya çapında insan haklarını savunmasını istiyoruz, "dedi Priya Saha. 

Protestocular ABD hükümetine Pakistan'a yaptırım uygulamaya çağırdı 

Beyaz Saray'ın dışındaki protestoculardan biri, "20 Mayıs 1971'de Chuknagar'da öldürülen Hinduların anısına buradayız. Pakistan orduları ve müttefik İslamcıları, Chuknagar'da soykırıma neden oldu ve 10.000 Hindu'yu öldürdü." dedi. 

ABD yönetimine Pakistan'a ve soykırımdan sorumlu olanlara yaptırım uygulamaya çağırdı. "Pakistan ve ordusu dünyanın her yerinde teröre neden oluyor. Bu nedenle hükümetten harekete geçmesini ve insanlık ahlakını korumasını istiyoruz." dedi.

1971 Bangladeş soykırımı 

Özellikle Chuknagar, Hindistan-Bangladeş sınırına yakın Khulna bölgesinde bulunan küçük bir kasabadır. ANI'ye göre, Pakistan askerleri 20 Mayıs 1971'de hafif makineli tüfekler (LMG'ler) ve yarı otomatik tüfekler kullanarak sivillere ateş açtı. Pakistan güçlerinin yanı sıra bazı Bangladeş asıllı İslamcıların (Razakarlar olarak da bilinirler) saldırı düzenlediği bildiriliyor. Bangladeş'te (eski adıyla Doğu Pakistan) en büyük bir günlük katliam. Bir günde yaklaşık 10.000 sivilin öldürüldüğüne inanılıyordu. 

Editör: TE Bilisim