Husi isyancı grubu saldırının sorumluluğunu üstlendi ve "BAE'nin derinliklerinde" bir askeri operasyon başlattığını söyledi.

Yetkililer, Pazartesi günü Yemen'deki Husi isyancılarının iddia ettiği şüpheli bir drone saldırısında Abu Dabi'de üç petrol tankerinin patlaması sonucu üç kişinin öldüğünü ve altı kişinin de yaralandığını söyledi.

Abu Dabi polisi, petrol firması ADNOC'un depolama tesislerinin yakınındaki endüstriyel Musaffah bölgesinde üç yakıt tankerinin patladığını ve Abu Dabi Uluslararası Havalimanı'ndaki bir şantiyede yangın çıktığını söyledi.

Polis, ölenlerin iki Hindistan uyruklu ve bir Pakistanlı olduğunu belirledi. Küçük veya orta dereceli yaralar aldığını söylediği yaralıları tanımlamadı.

Polis devlet haber ajansı WAM'a yaptığı açıklamada, "İlk soruşturmalar, her iki bölgede de patlamaya ve yangına neden olabilecek bir drone olabilecek küçük bir uçağın parçaları buldu" dedi.

Açıklamada, olaylarda "önemli bir hasar" olmadığı ve tam bir soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Bu arada, Suudi Arabistan liderliğindeki ve BAE'nin de dahil olduğu bir askeri koalisyonla mücadele eden Husilerin askeri sözcüsü, grubun "BAE'nin derinliklerinde" bir askeri operasyon başlattığını söyledi. Sözcü, önümüzdeki saatlerde daha fazla ayrıntının açıklanacağını da sözlerine ekledi.

BAE, 2019'da Yemen'deki askeri varlığını büyük ölçüde azaltmıştı, ancak silahlandırdığı ve eğittiği Yemen kuvvetleri üzerinde hüküm sürmeye devam ediyor.

Husiler, Suudi Arabistan ve BAE'ye kaba ve belirsiz saldırılar başlatmak için bomba yüklü insansız hava araçları kullandı. Grup ayrıca Suudi havaalanlarına, petrol tesislerine ve boru hatlarına füzeler fırlattı ve önemli nakliye rotalarına saldırılar için bubi tuzaklı tekneler kullandı.

Yemen'in BAE destekli Devler Tugayları tarafından desteklenen ve Suudi hava saldırılarının yardımıyla hükümete bağlı güçler, bu ayın başlarında güneydeki Shabwa eyaletinin tamamını Husilerden geri aldı ve yakındaki Marib eyaletinde ilerleme kaydetti.

Editör: TE Bilisim