Adana Tabip Odası (ATO) Eski Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, koronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili basına yaptığı değerlendirmede Adana’da hastanelerin yüzde 50 civarında bir yoğunluk yaşadığını iletmiştir.

Basında yer alan diğer haberlere göre Adana Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda son bir haftada Covid-19 vakalarında artış yaşanmaktır. 
HDP Adana Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları Oruç ve Kemal Peköz Adana Covid-19 salgın verileri ile ilgili bir soru önergesi verdi.

Sağlık Bakanı Fahretin Koca'nın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde;

"Adana Tabip Odası (ATO) Eski Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, koronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili basına yaptığı değerlendirmede Adana’da hastanelerin yüzde 50 civarında bir yoğunluk yaşadığını iletmiş ve tüm hastanelerin pandemi hastanesi olması nedeniyle, hasta olan yurttaşların sağlığa erişimde sorun yaşadığını dile getirmiştir. Birinci basamak sağlık hizmetinde çalışan aile hekimlerinin ciddi sorunlar yaşadığını aktaran Hilal İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vaka sayısına ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini aktarmıştır.

Basında yer alan diğer haberlere göre Adana Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda son bir haftada Covid-19 vakalarında artış yaşanmaktır. Bazı fabrikalarda tek tek işçilerde koronavirüs tespit edilirken bazılarında ise toplu şekilde vakalar tespit edilmiştir."dendi

Bu bağlamda:

  1. Adana ilinde günde ortalama kaç Covid-19 testi yapılmaktadır?
  2. Adana ilinde hangi hastanelerde ve kaç merkezde Covid-19 testi yapılmaktadır?
  3. Adana ilinde kaç kişiye Covid-19 teşhisi konmuştur?
  4. Adana’da yoğun bakım ve entübe hasta sayısı kaçtır?
  5. Covid-19 hastalarının kaçı hastanede tedavi edilmektedir?
  6. Covid-19 hastalarının kaçı evde tedavi edilmektedir?
  7. Adana Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda Covid-19 vakalarında artış olduğu iddiası doğru mudur? Bu fabrikalarda Covid-19 ile ilgili alınan önlemler denetlenmekte midir?
  8. Adana’da kaç sağlık emekçisine Covid-19 teşhisi konmuştur?
  9. Adana ili ve tüm iller bazında Covid-19 verileri neden kamuoyu ile paylaşılmamaktadır?
Editör: TE Bilisim