HDP Adana İl Örgütü Parti Binası Önünde Bugün Adana’da Yaşanılan Gözaltılarla İlgili Basın Açıklaması Gerçekleştirdi.

HDP yönetici ve üyeleri Heykelli Parkta yapmak istedikleri basın açıklamasına polis izin vermedi. Uzun tartışmaların ardından parti il binası önünde polis çemberinde basın açıklaması gerçekleştirildi.

HDP Adana İl Eş Başkanı Mehmet Karakış açıklama öncesi polisin tutumunu kınayarak sözlerine başladı.

Karakış daha sonra konuşmasına şu şekilde devam etti;

Bu sabah çoğunluğu yönetici 20’ye yakın çalışma arkadaşımız hukuksuz bir şekilde evlerine baskın düzenlenerek gözaltına alınmıştır. Parti yapımıza yönelik gerçekleştirilen siyasi kırım operasyonlarının ardı arkası kesilmiyor. Yasal demokratik sınırlar içinde siyaset yapan arkadaşlarımızı kriminalize ederek illegal eylem ve etkinliklere katılıyormuş gibi göstermek tam bir hukuk garabetidir, algı yönetimidir, siyasi acizliktir.

Devleti ve toplumu yönetebilme meziyetinden her geçen gün uzaklaşan siyasi iktidar, adeta HDP ve devrimci-yurtsever yapıya yönelik operasyonlarla gövde gösterisi yapmaktadır.

Ülke gündemi bu kadar yoğun iken, devlet bürokratlarına dönük çok ciddi iddialar ortaya atılıyorken, bunları görmezden gelmek, üç maymunları oynamak trajik-komik bir durumdur.

Yürütülen kirli savaşın finansını sağlamak için, hükümet adeta mafya devleti gibi çalışıyor. Mehmet Ağar’la Susurluk’ta ortaya çıkan narko-ekonomi denen ekonomik döngünün deşifre olduğu bir sürecin içinden geçiyoruz. Belediyeler üzerinden insan kaçakçılığı yapılıyor, tecavüzcüler ve katiler ortalıkta geziyor. Yönetenler baştan sona suç örgütleriyle temas halinde. Devlet denilen şey, anayasa ile hukuk ile var olur. Hukukun ve anayasanın işletilmediği bir mekanizmanın içerisinde devlet denilen şey olmaz.

Artık karşımızda hukuk devleti değil, kurumlarının büyük bölümüyle suça ve yolsuzluğa batmış, hukuk dışı organizasyonların içerisine girmiş devlet anlayışı var.

Bir kangrene dönüşen Kürt sorunu çözülmedikçe devlet-mafya-siyaset üçgeninde bir çeteleşme Saray iktidarını en kılcal damarlarına kadar teslim alacak.

Biz HDP olarak şeffaf devlet, temiz toplum için siyasi mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu operasyonlar bizi ve mücadele azmimizi daha da perçinleyecektir.

Geçmişiyle yüzleşmeyen bir devletin geleceği de olmaz.

Li hemberî zulmü zora we heta dawî eme berxwe bidin.

Bijî Berxwedana HDP’e

Gözaltına alınan bazı kişilerin isimleri şöyle:

HDP Adana İl Örgütü yöneticileri Berivan Gökalp ve Mehmet Yaşık,

HDP Seyhan İlçe Örgütü yöneticisi Dindar Aksu,

Çukurova TUAYDER yöneticisi Mehmet Tutuş,

Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) Eşbaşkanı Şükran Efetürk,

Cigergun Güven,

Beritan Özbey,

Şinda Erol,

Dilan Sündük,

İlyas Arzu,

Dindar Aksu,

Hasan Kocaman

Halil Kocaman

Jiyan Savol

Habib Kahraman

Urfi Aksu

Osman Polat

Mehmet Şirin Tunç

                                                              HDP Adana İl Örgütü

Editör: TE Bilisim