Adana’da gençler Barınma hakkı için, polis nezaretinde, İnönü parkında akşam nöbetine başladı.

ARKADAŞLARIMIZIN BARINMA SORUNU ÇÖZÜLÜNCEYE KADAR, AKŞAM NÖBETLERİNİ TUTMAYA KARARLIYIZ !..

Adana'da Öğrenci Sendikası üyesi gençler, İnönü Parkı’nda yaptıkları oturma eyleminde fahiş ev kiraları ile yurt sıkıntısına ve baskılara dikkat çekti.

Türkiye’nin 4 bir yanında barınma hakkı için üniversite önüne yatak koyarak, parklarda, sokaklarda kalarak protesto düzenleyen sıra arkadaşlarına destek olmak isteyen gençler, kamuoyu oluşturmak ve sorunlara dikkat çekmek amacıyla eylemlere başladı.

Adana’da önceki gün Heykelli parkta yapılmak istenen eylemin polis tarafından engellenmesini de dile getiren gençler;

“Bizler kalacak yerleri olmayan, KYK yurtlarının yetersiz ve bakımsız olması nedeniyle ev sahiplerinin de, ya kiraya zam yaparım ya da evden çıkarsın tehditleriyle kapının önüne koymaya çalıştığı  için kimse suçlu değil ama biz öğrenciler meydanlarda hiçbir hakaret içermeye, sadece taleplerimizi dile getirdiğimiz pankartlarla arkadaşlarımıza destek olduğumuz için baskı ve kötü muameleye maruz kalıyoruz, bizim ve arkadaşlarımızın barınma sorunu çözülene kadar nöbetimize devam etmeye kararlıyız “ dediler.

Oturma eylemi yapan öğrenciler, parka gelen polisler tarafından Genel Bilgi Taramasından (GBT) geçirildi.

Polis, öğrencilerin valiliğe dilekçe vererek izin almadıkları gerekçesiyle önce engellemeye çalıştı, öğrencilerin kararlı olması nedeniyle, kısa bir süre oturup sessizce dağılmalarına izin verildi.

Editör: TE Bilisim