Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, orman yangınlarının etkili olduğu 6 ilde 101 uzman personelle 324 haneye ulaşarak, 1142 kişiye psikososyal destek verildiğini bildirdi.

Ülkenin akciğerlerini hedef alan bu ihanetin en ağır şekilde cezalandırılacağından şüphelerinin olmadığını vurgulayan Bakan Yanık, hükümetin, yangınların kontrol altına alınması için tüm imkanları seferber ettiğini, 2 İHA, 3 uçak, 38 helikopter, 1 insansız helikopter, 680 arazöz ve 4 bin görevli ile 7/24 çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Bakan Derya Yanık, Osmaniye’de, Kadirli Tülücüler Yangın Koordinasyon Merkezi’nde bölgedeki son duruma dair bilgi aldı.

Sosyal medya hesabından ; "Memleketim Osmaniye’de, Kadirli Tülücüler Yangın Koordinasyon Merkezi’nde bölgedeki son duruma dair bilgi aldık. Sosyal yardımlar ve akut ihtiyaçları karşılama noktasında ilk dakikadan itibaren Bakanlık olarak burada vatandaşlarımızın yanındayız." paylaşımı yaptı.

Bakan Yanık, Yangından etkilenen Kadirli Karatepe, Kızyusuflu ve Osmaniye merkeze bağlı Kazmaca köylerinde incelemelerde bulundu. Yanık, "Afetin bütün sonuçlarının ortadan kaldırılması ve yaraların sarılması için elimizden geleni yapıyoruz."dedi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adana’nın Kozan ilçesindeki Yangın Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, 6 ilimizde 101 uzman personelimizle 324 haneye ulaştık, 1142 kişiye psikososyal destek verdik. Yangından etkilenen vatandaşlarımız için destek ve yardımlarımızı sürdüreceğiz. Yerleşim alanlarını da etkileyen yangınlarda mağdur olan hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla, Adana 3 milyon 500 bin, Antalya 5 milyon, Mersin 500 bin, Osmaniye 1 milyon lira olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza kaynak aktarıyoruz."

Editör: TE Bilisim