Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelere borç bildirimleri gönderildiğini duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelere borç bildirimleri gönderildiğini duyurdu.

AK Parti Seyhan ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tunç, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türkiye ve Türk milleti için bir milat olduğunu vurguladı. Tunç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Samsun’a çıkışının 105. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Büyük Önder Atatürk'ün Samsun’a ayak basmasıyla başlayan kurtuluş kıvılcımlarının kısa sürede bir ateş topuna dönüştüğünü belirten Tunç, "Samsun’da asker üniformasını çıkaran Atatürk, yurdumuzu düşman işgalinden kurtarmak amacıyla Anadolu’yu adım adım gezmiş, Erzurum ve Sivas kongrelerini düzenlemiş, Amasya Genelgesi’ni yayımlamıştır. Böylece Samsun’da başlatılan bağımsızlık hareketi dalga dalga tüm yurda yayılmıştır," dedi.

Mustafa Tunç, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanıp Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla birlikte, Atatürk’ün Cumhuriyetin güvencesi olarak gördüğü Türk gençliğine 19 Mayıs’ı bayram olarak armağan ettiğini ifade etti. Tunç, "105 yıl önce Samsun’da başlatılan bağımsızlık mücadelesi, bugün bizlerin bayrağımızın gölgesi altında özgürce yaşamamızı sağlamıştır. Bugün bizlere düşen tarihi görev ve sorumluluk, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahraman silah arkadaşları, aziz şehit ve gazilerimizin kutsal emanetleri olan yurdumuzu ve milletimizi onların hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman ecdadımızın, şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum," şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi