Ulusal Hava Durumu Servisi, Alaska'daki Kennedy Girişi'nden Alaska'daki Unimak Geçidi'ne kadar Pasifik kıyıları için bir tsunami uyarısı yayınladı.

Büyük bir deprem ve Alaska Yarımadası yakınlarında meydana gelen büyük artçı sarsıntıların ardından Pazartesi günü güney Alaska için bir tsunami uyarısı yayınlandı.

Uyarı daha sonra Ulusal Hava Durumu Servisi tarafından bir danışma belgesine indirildi.

Resmi ABD Jeoloji Araştırması'na göre, Shumagin Adaları'ndan birindeki bir şehir olan Sand Point, Alaska'da yerel saatle 13: 00'den hemen önce (17:00 ET) 7,5 büyüklüğünde bir ilk deprem meydana geldi. USGS, bölgeye 20 dakika sonra 5.8 büyüklüğünde bir artçı şokun çarptığını söyledi.

Ulusal Hava Durumu Servisi, Alaska'daki Kennedy Girişinden Alaska'daki Unimak Geçidi'ne kadar Pasifik kıyıları için bir tsunami uyarısı yayınladı. Alaska'nın Homer kentindeki polis, potansiyel sel bölgesinde bulunan herkesten potansiyel bir tsunami korkusuyla derhal daha yüksek yerlere taşınmasını istedi.

Depremin ortaya çıktığı anlaşılan Kum Noktası, Anchorage'ın yaklaşık 575 deniz mili güneybatısındadır. Şehir, anakaranın güneyinde Aleutians East Borough'daki 20 adadan biri olan Popof Adası üzerindedir.

Editör: TE Bilisim