Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından yapılan ortak açıklamada; "Sayın Cumhurbaşkanına ve yetkililere sesleniyoruz, milyonlarca Alevi yalnız değildir" ifadesi kullanıldı.

Açıklama şu şekilde;

Demokrasiyle yönetilen ülkelerde, inançlar devlet eliyle tarif edilmezken, ülkemizde inancımız devlet tarafından tarif ediliyor. Bununla da yetinmeyip AKP-MHP iktidarı, tarafından kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından Alevi Bektaşi Ansiklopedisi Sünni akademisyenler ile hazırlanarak inancımız,kutsal değerlerimiz ve tarihimiz inkar ediliyor.

Böylece emelini açıkça  ortaya koyan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı  yüz yıllardır bizi asimile edenlere destek vererek süreçi hızlandırarak ihanette sınır tanımıyor.

Önce dedelere maaş rüşveti  ile geldiler. Bu alanda başarısız olunca şimdi de ülke genelinde Cemevlerimizin mülkiyetlerine göz diktiler. Tüm bilgiler devletin kurumlarında mevcut iken, sırf provakasyon yaratmak adına Cemevlerinin tapu sicil kayıtları isteniyor.Dünyada eşi benzeri olmayan bu saldırıyı bu kuşatmayı milyonlarca Alevi görmektedir. Tarihimizden aldığımız inanç ve direnç ile bu ablukaya teslim olmayacağız ve kıracağız.

Kerbela'da Şah Hüseyin'i kuşatanlar bu gün koca coğrafyayı kuşatma altına alıyor. Bizim açımızdan üzücü olan, yolumuzun değerlerini üç kuruşluk menfaati için satmaya kalkışan hınzır paşalardır. Onlar bir maaş için, Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin açtığı yoldan çıkıp, Pir Sultan Abdal’ın canı ile ödediği bedeli satmaya çalışan hınzır paşalardır. Onlar, peşinden gittikleri zihniyetin özellikle kadına yönelik şiddet politikalarını görmezler, madımak katliamının katillerini affedenler ile kolkola yürürken, milyonlarca insanı açlığa mahkum edenlere alkış tutanlardır. 

Onlar yoluna ve atalarına ihanet edenlerdir!

Pir Sultan Abdal’a ihanet edenler  bile haram yememişken, düşmanın sofrasında kaşık sallayanlar Aleviliği temsil edemez. Onların tek amaçları vardır o da Aleviliği yok etmektir!

Biz, başta ülke genelinde ve dünyanın dört bir yanında örgütlü Alevi kurumları olarak sesleniyoruz, bu yanlıştan derhal vazgeçilmelidir. Anayasayla korunan Laik devlet kuralına uyulmalı, din/inanç ve devlet işleri ayrı olmalıdır. İnançları tanımlamak, devletin  işi değildir!

Sayın Cumhurbaşkanına ve yetkililere sesleniyoruz, milyonlarca Alevi yalnız değildir. Alevi kurumlarının 35 yılı aşan varlığını yok sayarak bir gecede kurdurulan tabela dernekleri aracılığıyla Alevi halkının değerlerini yok etmeyin.  Sizin muhatabınız milyonlarca Aleviyi temsil eden Alevi Bektaşi Federasyonu ve bileşenleridir. Muhattabınız onlarca yıllık kurumsal mücadele tarihi olan kurumlarımızdır!

Alevi Ansiklopedisi yazmak devlete ve tek dil, tek dine inananların, biat edenlerin haddi değildir!

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU

Saygıdeğer: ‘Usta’, basın tarihinin amiral gemisidir Saygıdeğer: ‘Usta’, basın tarihinin amiral gemisidir

AVRUPA ALEVİ BİRLİKLERİ KONFEDERASYONU

ALEVİ DERNEKLERİ FEDERASYONU

AVUSTRALYA ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU

HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI

Editör: Haber Merkezi