Almanya, dijital bir AB aşı kartı çıkarmaya başladı

Almanya Perşembe günü, kıta önemli yaz seyahat sezonuna hazırlanırken Avrupa'da kullanılabilecek bir dijital aşı kartı çıkarmaya başladı.

Ülkenin sağlık bakanı, bu haftadan itibaren aşı merkezleri, doktor muayenehaneleri ve eczanelerin kademeli olarak tam aşılı kişilere dijital geçiş kartları vermeye başlayacağını söyledi. CovPass, kullanıcıların koronavirüs aşı durumlarının kanıtlarını bir akıllı telefon uygulamasına indirmelerine izin vererek, aşı kanıtı gerektiren restoranlara, müzelere veya diğer mekanlara kolayca erişmelerini sağlayacak.

Sağlık Bakanı Jens Spahn, aşı pasaportunun bu ayın sonuna kadar Almanya'da aşıları tam olan herkesin kullanımına sunulması gerektiğini söyledi.

Spahn, Berlin'de gazetecilere verdiği demeçte, "Amaç bu sertifikanın Helsinki, Amsterdam veya Mallorca'da da kullanılabilmesidir" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda aşıları tam olan kişiler, ya telefonlarıyla tarayabilecekleri QR kodlu bir mektup alacaklar ya da dijital geçişi geriye dönük olarak almak için doktorları veya eczaneleri ile iletişime geçebilirler.

"Bunu yaparak, Avrupa Birliği'nde bizler, henüz dünyanın başka yerlerinde olmayan bir sınır ötesi standart belirliyoruz." Diyerek, dijital aşı kartının uluslararası turist seyahatinin yeniden canlanması için önemli bir adım olduğunu da sözlerine ekledi.

Ülkenin hastalık kontrol kurumu Robert Koch Enstitüsü Perşembe günü, nüfusun %47'sinin veya yaklaşık 39,1 milyon insanın en az bir kez aşılandığını bildirdi. Neredeyse %24'ü veya 19,9 milyon kişi tam aşılıdır.

Çarşamba günü, yaklaşık 1,3 milyon kişiye aşı aşısı yapıldı ve bu, ülkenin geçen yıl aşı kampanyasına başlamasından bu yana günlük en yüksek ikinci sayı.

Editör: TE Bilisim