Alman polisi, ölümcül iğne yapılan iki ağır koronavirüs hastasının ölümü üzerine batı Essen kentinde kıdemli bir doktora cinayet soruşturması açtı.

Essen polisi Cuma günü yaptığı açıklamada, Şubat ayından bu yana Essen üniversite hastanesinde çalışan 44 yaşındaki doktorun, çok ağır hastalık vakalarıyla yoğun bakımda olan 47 ve 50 yaşlarında iki erkeği öldürdüğünden şüphelenildiğini söyledi.

Çarşamba günü tutuklanan adamın, hastayı ve yakınlarını daha fazla acı çekmekten kurtarmak istediğini söyleyerek cinayetlerden birini itiraf ettiğini söylediler. Bild gazetesi, doktorun enjeksiyonları uygulamadan önce hastaların ailelerini bilgilendirdiğini söyledi.

Geçen yıl yayınlanan bir mahkeme kararına göre hastalar Almanya'da hayatlarını sona erdirmek için yardım talep edebilirler, ancak bu davalarda bunun olup olmadığı belli değil.

Nazi rejiminin 6 milyon Yahudiyi öldürdüğü ve birçoğu üzerinde insanlık dışı deneyler gerçekleştirdiği Holokost'un mirası nedeniyle, tüm yardımlı ölüm biçimleri özellikle Almanya'da hassastır.

Essen hastanesi, doktorun uzaklaştırıldığını ve soruşturmalarında polise yardımcı olduğunu söyledi.

Essen'in bir parçası olduğu batı sanayi bölgesi, hükümetin 50 hedefinin çok üzerinde, geçen hafta 100.000 nüfusta 166 vaka teşhisi ile Almanya'nın en şiddetli salgın salgınlarından birini yaşıyor.

Editör: TE Bilisim