2020 Nobel Edebiyat Ödülü Amerikalı şair Louise Glück'a "sade güzelliğiyle bireysel varoluşu evrensel kılan kusursuz şiirsel sesiyle" verildi. Bu, İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi'nin Nobel Komitesi tarafından açıklandı.

Gluck, 1943'te Avusturya-Macaristan'dan Yahudi göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Massachusetts, Yale, Boston ve Iowa üniversitelerinde Williams College'da İngilizce öğretmenliği yaptı. Şair, çalışması için Amerika Birleşik Devletleri'nde defalarca yüksek ödüller aldı: Amerikan Şairler Akademisi Ödülü, Eleştirmenler Topluluğu Ulusal Kitap Ödülü, Pulitzer Ödülü ve diğerleri.

Nobel Komitesi bu hafta fizyoloji ve tıp, fizik ve kimya alanlarında kazananların isimlerini açıkladı ve Barış Ödülü'nün sahibi Cuma günü açıklanacak. Nobel Haftası, ekonomi dalında kime layık görüldüğü 12 Ekim'de sona erecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle ödül töreni internet üzerinden yapılacak. İsveçli girişimci ve mucit Alfred Nobel'in ölüm günü olan 10 Aralık'ta gerçekleşecek . Bu yıl her Nobel Ödülü'nün miktarı on milyon İsveç kronuna (yaklaşık bir milyon dolar) çıkarıldı.

Nobel Ödülleri, olağanüstü bilimsel araştırmalar, devrim niteliğindeki buluşlar, kültüre veya toplumun gelişimine büyük katkılar için verilir. Kurucuları Alfred Nobel'in adını taşıyorlar.

Editör: TE Bilisim