Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Tarafından Organize Edilen "Adana Tanıtım Günleri" İçin Start Verildi.

Ankara Anfa Fuar Merkezinde düzenlenecek ‘’ADANA TANITIM GÜNLERİ’ ’etkinlikleri projesiyle Adana sanayisi, ticareti, turizmi ile yöresel ve geleneksel ürünlerini geliştirmeyi amaçlayan çalışmayla ilgili Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde basınla kahvaltılı toplantı gerçekleştirildi.

Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yunus Sakarya Genel Sekreter Mehmet Kubat ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantının açılış konuşmasını Genel Başkan yaptı.

WhatsApp Image 2022-11-12 at 11.28.13

Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yunus Sakarya çalışmanın önemine dikkat çekerek Ankara’da yaşayan Adanalılar olarak lobi çalışmasının da ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

Daha sonra Genel Sekreter Yunus Sakarya tarafından Derneğin çalışmaları ve 8-11 Aralık’ta Ankara’da yapılacak olan “Adana Tanıtım Günleri” hakkında bilgi verdi.

Kubat açıklamasında şunları ifade etti;

Bu projeyle Adana ilimizin sanayisini, turizmini, yaklaşık 5.750.000 kişinin yaşadığı Başkentimiz Ankara’da tanıtmak, göstermek, sanayisine canlık katmak, üretilen ürünleri tanıtıp, yeni pazarlar sağlamak, turizminin gelişmesine katkıda bulunmak amacındayız.

FUARIN KISA VE UZUN VADEDEKİ DÖNÜŞÜMLERİ

• İlimizdeki sanayi ve ticari kuruluşlar, Ankara'da yeni pazarlar oluşturacak ve kurumsal kimliklerini güçlendirerek yerel değil, ulusal bir platforma kendilerini taşımış olacaklardır.

• Ankara'da gerçekleştirilen reklam çalışmaları, büyükelçiliklere ulusal ve uluslar arası sanayicilere ve tüccarlara, Ankara’daki otellere, turizm acentelerine gönderilen davetiyeler ile ilimiz de yeni turistik işletmeler açılacak, yörenin doğal ve tarihi güzellikleri herkes tarafından bilinecek, sanayi ve ticari kuruluşlara ticari işbirliği imkanları oluşacaktır.

• Ankara Gimat bölgesinde yapılacak çalışmalar ile ilimizdeki tarımsal ve hayvansal ürünlere yönelik yeni pazarlar oluşturularak, çiftçimizin gelişimi sağlanacaktır.

• Fuar organizasyonunun ardından Ankara'da ilimizin marka değeri yükselecek ve Ankara'daki ilimizin lobisi güçlenecektir.

WhatsApp Image 2022-11-12 at 12.18.20

KATILIMCI PROFİLİ

TERTİP KOMİTESİ

ADANA VALİLİĞİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İL KÜLTÜR TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

ADANA SANAYİ ODASI

ADANA TİCARET ODASI

ADANA ESNAF VE SANATKARLAR ODASI

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI

ADANA GÜÇBİRLİĞİ VAKFI

ADANA TİCARET BORSASI

Ekran görüntüsü 2022-11-12 122257

DİĞER KATILIMCILAR

KAYMAKAMLIKLAR

ADANA İLÇE VE BELDE BELEDİYELERİ

ADANA SANAYİ ve TİCARİ ODALARI

ORGANİZE SANAYİ BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ

ÜNİVERSİTELER

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

TİCARİ İŞLETMELER

ZANAATKÂRLAR

TURİZM İŞLETMELERİ

SPOR KULÜPLER

Editör: Haber Merkezi