Koronavirüs salgınından kaçınmak için yapılan hapis, birçok kurbanı saldırganlarıyla birlikte yaşamaya zorladı.

Arjantin Ombudsman Ofisi, 2020'nin ilk yedi ayında 168 kadın cinayetinin kaydedildiğini ortaya çıkardı ve bu , son iki yılın aynı dönemine kıyasla artan bir eğilimi teyit ediyor.

 Ajans, bu tür suçlarla ilgili güncellenmiş verileri sunarken, artışın büyük ölçüde, mağdurların çoğunun, hükümetin kararlaştırdığı izolasyona uymak için saldırganlarıyla zorunlu bir şekilde yaşamak zorunda kalmaları gerçeğiyle açıklandığı konusunda uyardı. koronavirüsün yayılmasını önlemek için.

Toplam rakamın 13 bağlantılı kadın cinayeti (çocukları, akrabaları, eşi veya arkadaşları gibi öldürülen kadına yakın kişiler), iki trans ve kadın cinayetlerinin tehdidi altındaki iki kadın intiharını içerdiğini belirtti.

Rapora göre mağdurlar, yetkililer tarafından uygulanan farklı iletişim araçlarından bağımsız olarak kendilerini koruma güçlüğü yaşadılar.

"Risk gizli kaldı ve kadın cinayetleri vakalarında artış oldu ."

Örneğin 2018'in ilk yedi ayında 157 kadın cinayeti olurken 2019'da bu sayı 155'e düştü.

Ombudsman Bürosu, analizin, cinsiyetleriyle ilişkili nedenlerle erkekler tarafından işlenen, kadın cinayeti olarak etiketlenen kadın (kız, ergen ve / veya yetişkin) ve trans cinayetlerine ilişkin bildirilen tüm vakaları içerdiğini vurguladı.

Ayrıca , kadın cinayetleri vakalarını görünür kılma ihtiyacı üzerinde bir kez daha ısrar etti ; bu, erkekler tarafından gerçekleştirilen sistematik tacizler sonucunda kadınlar kendi canlarını aldıklarında ortaya çıkan ve bugün bile cezasız kaldı.

Katledilen küçükler, annesiz çocuklar 

Verilerin dökümü gösteriyor ki 67 vaka kaydettiği için Buenos Aires'in kadın cinayetlerine öncülük eden eyalet olduğunu, ardından Santa Fe'de 22 vakayı izledi; Tucumán'da 11; Misiones'te 9 ve Córdoba'da 8.

Kurban ana karakterize edici özellikleri arasında, yaş aralığı bakımından, 17 kurban altında 18 tespit edilmiştir , bunlardan 11 altında 10 idi.

Sözde "ikincil mağdurlar" ise, cinayetlerin sonucunda 136 çocuk annesiz kaldı .

Bağlantıyla ilgili olarak, mağdur ile fail arasında önceden var olan bir ilişkinin varlığını tespit etmek mümkündü, bu da çoğu suçun bir çiftin ilişkisi içinde veya aile içinde gerçekleştiğini doğruluyor.

Ayrıca cinayetlerin% 73'ü kurbanların evlerinde veya aile ortamında işlendi. Mağdurun evi, haklarının en çok ihlal edildiği yer olduğundan, bu eğilim önceki dönemlere göre de devam etmektedir .

Öte yandan 168 kadın cinayeti kurbanı 11 kadına tecavüz edildi, 3 kadına öldürüldü.

Kadın cinayetlerinde en çok kullanılan yöntemler dayak, bıçaklamak ve ateşli silah kullanmaktı.

Gözlenen dönemde, 23 kadın cinayetinin intiharı ve yedi başarısız girişim de doğrulandı. Önceki yıllarla karşılaştırıldığında bu gösterge azaldı, çünkü 2018'de 35 kadın cinayeti yargılanmadan hayatına son verdi ve 2019'da 38'i aynı özellikte intihar etti.

Yetkililere yönelik güvensizlik ve destek ve önleme sistemlerine ilişkin bilgisizlik , kurbanların yalnızca% 17,3'ü saldırganı toplumsal cinsiyete dayalı şiddet nedeniyle bildirdiği için sürekli bir hal almıştır.

Editör: TE Bilisim