Arnold Schwarzenegger, ABD Capitol çetesini Nazilerle karşılaştırdı, Donald Trump'ı 'başarısız lider' olarak nitelendirdi.

Donald Trump yanlısı bir çetenin Demokrat Joe Biden'a sorunsuz bir güç transferini durdurmak amacıyla ABD Kongre Binası'na saldırmasından günler sonra, eski California Valisi Arnold Schwarzenegger, mafya ile Naziler'i karşılaştırdı. Arnold Schwarzeneggar ayrıca Başkan Donald Trump'ı "tarihe" gelmiş geçmiş en kötü başkan olarak geçecek "" başarısız lider "olarak nitelendirdi.

Arnold Schwarzeneggar sosyal medyada yayınlanan bir videoda "Çarşamba tam burada Amerika Birleşik Devletleri'nde Kırık Cam Gecesi idi" dedi.

1938'de Almanya ve Avusturya'daki Naziler, Kristallnacht veya "Kırık Camlar Gecesi" olarak bilinen bir saldırı sırasında Yahudi evlerini, okullarını ve işyerlerini tahrip ettiler.

Arnold Schwarzenegger, "Kırık cam ABD Kongre Binası'nın pencerelerindeydi. Ancak kalabalık sadece Kongre Binası'nın camlarını kırmakla kalmadı, bizim doğal bulduğumuz fikirleri de paramparça ettiler" dedi.

Avusturya'da doğan Arnold Schwarzenegger, aşırı sağcı bir Amerikan aşırılıkçı grubu olan Proud Boys'u Nazilerle karşılaştırdı. Bazı Proud Boys liderleri, ABD Kongre Binası ayaklanmalarından önce ve sonra ülkenin başkentinde tutuklandı.

Schwarzenegger, "Başkan Trump, seçim sonuçlarını ve adil bir seçimin sonuçlarını alt üst etmeye çalıştı", "İnsanları yalanlarla yanıltarak darbe peşinde koştu" dedi.

Arnold Schwarzenegger daha sonra Donald Trump'a "başarısız" bir lider demeye devam etti ve Trump'ın başkanlığının sona erdiğini ve "yakında eski bir tweet kadar alakasız olacağını" söyledi.

Eski California valisi ulusal birlik çağrısında bulundu ve Başkan seçilen Joe Biden'a destek sözü verdi.

Editör: TE Bilisim