Dün akşam üzeri  İstiklal caddesi üzerinde bulunan bir mağaza önüne konulan  bombalı bir paketin  patlaması sonucu,  yapılan resmi açıklamalara göre 6 kişinin  yaşamını yitirdiği, 81 kişinin yaralandığı saldırının hemen ardından,  Zafer Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Adem Taşkaya’ya ait twitter hesabından Av. Jiyan Tosun’u hedef gösteren bir paylaşım yapılmış, bu paylaşım aynı kişi tarafından 3 dakika sonra kaldırılmasına rağmen, can güvenliğine yönelik  tehditler  Eş Genel Başkanımız Eren Keskin’i de içine alacak şekilde genişletilmiş ve artarak devam etmiştir.  Hak savunucularına yönelik bu ciddi saldırı karşısında, ülkeyi yönetenleri takındıkları suskunluktan vazgeçmeye ve kamuoyuna açıklama yapmaya çağırıyoruz. 

Sonrasında tehditlere dayanak yapılan  ilk paylaşımında Adem Taşkaya; “Taksimdeki hain saldırıyı yapan kişi Jiyan Tosun adında PKK’lı bir avukat.”  Demişken bugün saat 11.54 de “Dün akşam olayın sıcaklığıyla saldırgana ait paylaşmış olduğum zanlının resmi doğru, bilgileri yanlışmış. Bu sebeple mağduriyet oluşmaması için paylaşımı 3 dakika sonra kaldırdım. Konu hukukidir”  paylaşımı yapmış, attığı ilk tweet ile yol açtığı ağır mağduriyetten doğan sorumluluğunu hafifletmeye çalışmıştır. 

Ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin 2015-2016 sürecinde başvurduğu yöntemlerin yeniden devreye sokulduğuna dair endişelerin artmasına neden olan bu bombalı saldırı ve ardından asılsız suç ithamları ile kişi ve grupların hedef haline getirilmesinin acı sonuçları hafızlarda tazeliğini korurken yaşanan bu olay; saldırı olayının aydınlatılmasını,  Avukat Jiyan Tosun ve Av. Eren Keskin’e yönelik asılsız ithamlar üzerinden büyütülen bu tehditlerin durdurulabilmesi için  acilen gerekli önlemlerin alınmasını gerektirmektedir.  Zafer Partisi GİK üyesi Adem Taşkaya ve telefon ile ya da  sosyal medya üzerinden ölüm tehdidi ve hakaretlerde bulunanların tespiti ile  gerekli soruşturma işlemlerinin başlatılması, olası fiziki saldırıların önlenmesi ve kamuoyunda oluşan yanlış algının düzeltilmesi için yetkilileri göreve davet ediyor,  İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ni konu hakkında kamuoyuna  açıklama yapmaya çağırıyoruz. 

Editör: Haber Merkezi