Jakarta, Endonezya - Çarşamba günü erken saatlerde Endonezya'nın başkenti yakınlarındaki aşırı kalabalık bir hapishanede büyük bir yangın çıktı, en az 41 mahkum öldü ve 80 kişi de yaralandı.

Jakarta Emniyet Müdürü Fadıl İmran olay yerine yakın gazetecilere verdiği demeçte, yangınların yaklaşık iki saat boyunca söndürüldüğünü ve yüzlerce polis ve askerin mahkumların kaçmasını önlemek için hapishane çevresinde konuşlandırıldığını söyledi.

Televizyonda yayınlanan görüntüler, itfaiyecilerin bileşikten siyah dumanlar çıkarken turuncu alevleri söndürmek için mücadele ettiğini gösterdi. Jakarta'nın eteklerindeki Tangerang hapishanesinin bir odasına turuncu torbalarda düzinelerce ceset atıldı.

İmran, "Durum artık kontrol altında" dedi ve en az 41 mahkumun öldürüldüğünü ve 80'inin hastaneye kaldırıldığını, bunlardan sekizinin ciddi yanıklarla tedavi edildiğini de sözlerine ekledi.

İmran, yetkililerin hala sebebi araştırdığını ancak ön soruşturmanın bloğun hücrelerinden birinde kısa devreye işaret ettiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı ıslah dairesi sözcüsü Rika Aprianti, Tangerang hapishanesinin 1.225 mahkumu barındıracak şekilde tasarlandığını ancak 2.000'den fazla mahkumun bulunduğunu söyledi. Yangının çıktığı C Blok 122 mahkumla doldu.

Bölgeyi koruyan 15 cezaevi görevlisinin yaralanmadığını söyledi.

Jailbreakler ve yangına yol açan isyanlar, yetersiz finansmanla mücadele eden hapishanelerde aşırı kalabalığın bir sorun haline geldiği ve yasadışı uyuşturucularla savaşta çok sayıda insanın tutuklandığı Endonezya'da yaygın.

Editör: TE Bilisim