Tiyatroyla dolu dolu geçecek on gün başlıyor!

Bir yıl aranın ardından tekrar Merhaba!

İlki 2015 yılında yapılan Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali, bir yıl aranın ardından bugün yeniden Mersin halkı ile buluşuyor.

Mersin Tiyatro Derneği Yönetim Kurulu yaptığı basın toplantısıyla festivali kamuoyuna duyurmuştu.

METİD Başkanı Melih Kayadelen’in yaptığı basın açıklamasın da;

“Amacımız aynı: şehrimizde teatral çalışmalar oluşturarak yeni nesillerle Türk tiyatrosunu geleceğe taşımak, kaliteli çalışmaları şehrimize getirerek iyi bir izleyici kitlesi oluşturmak ve genç tiyatro sanatçılarının yetişmesine aracı olmak. Kültür ve düşünce hayatımızı şekillendiren tiyatroyu bütün renkleriyle kucaklayarak önce şehrimize sonra ülke insanımıza tanıtmak; tarih, toplum, dil ve kültür üzerinde bu denli etkili olan tiyatronun yetiştirmiş olduğu insanların bu kapsamda ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmaktır.

Tüm dünyayı etkisi altına alan kovid-19 salgını bizleri de olumsuz etkiledi. Bir yıldan fazla süredir kapalı olan salonlar, oynanamayan oyunlar, seyircilerle buluşamayan sanatçılar. Bu süreçte yaşanan olumsuzluklar hala hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor: kapanan işyerleri, intihar eden müzisyenler, başka işte çalışmak zorunda kalan sanatçılar. Bu zorlu ve sanatın iyileştirici gücünden yoksun geçen süreç festivali çok daha değerli kılıyordu” dedi.

Editör: TE Bilisim