ADANA BAROSU’NDAN CUMARTESİ ANNELERİ HAKKINDA CEZA DAVASI AÇILMASINA TEPKİ, BARO BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK; “DEMOKRASİ VE YARGI REFORMU SÖZDE DEĞİL, ÖZDE OLMALIDIR”

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Cumartesi Anneleri’nin 25 Ağustos 2018'deki 700’üncü hafta eylemine katılan 46 kişi hakkında ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’ iddiasıyla dava açılmasına tepki gösterdi.

Açıklamasında “Hukukun üstünlüğü ve insan haklarından dem vurulan güzel ülkemizde açılan bu dava asla kabul edilemez bir hukuksuzluktur.

Bu yanlış karardan ve uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir.

Kaybedilen evladının ve yakının akıbetini bilmek, öğrenmek ailelerinin ve toplumun temel insan hakkıdır.

Yargı eliyle toplumun korkutulup, sindirilmeye çalışılması adına demokrasi denilen hiçbir yönetimde kabul edilemez.

Türkiye’nin geçmişinde maalesef faili meçhuller, gözaltında ölümler ve kayıplar ‘kara leke’ gibi mevcutken, Cumartesi anneleri boşuna protesto eylemi yapmamışlardır. Artık anneler Berfo Ana gibi vefat etmeden evvel çocuklarının akıbetini öğrensin, ölmüşse mezarı gösterilsin, failler ve sorumluluklar tespit edilerek hak ettiği hukuksal cezayı alsınlar. Annelerin ve kamuoyunun beklentisi budur, bu beklentinin yaşama geçmesi demokrasinin ve hukuk devletinin zorunluluğudur.

Demokrasi, adalet ve reform gibi kavramlar sözde değil özde olmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim