27 Eylül Pazar günü bölgede başlayan çatışmalar bu Pazartesi de devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan'ın birbirini suçladığı artan çatışmanın odak noktası olan Dağlık Karabağ kontrol hattı bölgesinde Pazartesi günü kuvvetlerinin gerçekleştirdiği operasyonun bir videosunu yayınladı . .

Bakanlık, "Birliklerimizin düşmanı yenmek ve işgal edilen toprakları kurtarmak için yaptığı askeri operasyonlar devam ediyor." Dedi.

Azerbaycan generali Mais Barjudarov ise yaptığı açıklamada "düşmanın saldırısını önlemenin karşı saldırı olduğunu" belirterek, komutasındaki birimin düşmanı yok etmek için son kan damlasına kadar savaşacağına söz verdi.

  • Erivan ve Bakü, Şubat 1988'de Dağlık Karabağ bölgesindeki ihtilafın başlangıcından bu yana, ağırlıklı olarak Ermenilerin yaşadığı otonom yerleşim bölgesi, Azerbaycan'ın Sovyet cumhuriyetinden ayrıldığını açıkladığından beri gergin ilişkiler içindeler.
  • 1992 ile 1994 yılları arasında meydana gelen çatışmalardan sonra Azerbaycan, Dağlık Karabağ ve çevresindeki yedi ilçenin kontrolünü kaybetti. 1992'den bu yana, ihtilaf çözümü Rusya, ABD ve Fransa'nın eş başkanlık ettiği AGİT Minsk Grubu'nun sorumluluğunda. Grupta ayrıca Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Almanya, İtalya, İsveç, Finlandiya ve Türkiye yer alıyor.
Editör: TE Bilisim