7 ilde DEAŞ operasyonu 7 ilde DEAŞ operasyonu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 55. yaşını kutluyor. Ankara ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Genel Başkan Devlet Bahçeli kürsüye çıktı.

Nice başarılara, nice yüz yıllara vesile olsun inşallah. Bahtiyarız. Çünkü 55 yıllık bir tarih birikim itibarıyla siyasi olgunluk çağımıza vasıl olduk. 55 yıllık maziyi müteyakkız bir hissiyatla kucaklayıp ezelden ebede coşkun nehirler misali akıyoruz. Nice başarılara, nice yüz yıllara vesile olsun inşallah. Bahtiyarız. Çünkü 55 yıllık bir tarih birikim itibarıyla siyasi olgunluk çağımıza vasıl olduk” diyen Bahçeli özetle şunları söyledi:

55 yıllık maziyi müteyakkız bir hissiyatla kucaklayıp ezelden ebede coşkun nehirler misali akıyoruz. Desteği milletten zaferi Cenab-ı Allah'tan diledik. Tuzaklar kuruldu önümüze velhasıl çizgimizden sapmadık. Mücadele mücadele tutunduk, zindan zindan tutulduk. Kimi zaman urgan doladılar boynumuza. Kimi zaman pusu kurdular karanlık köşe başlarında. Çok şükür yine baş eğmedik. Yine diz çökmedik. Yine geri dönmedik yolumuzdan. MHP, 55 yıldır milli ve manevi değerlerin tamamını esas alarak siyasal ve toplumsal merkezin temsilcisi olmuştur.

“Gelen Türk asrıdır”

Demokratik siyasi kültürü önde tutan bir siyaset ve yönetim anlayışının da yerleşmesinde öncü rol oynamıştır. Milliyetçilik anlayışımız çağın ruhunu da kavramaktadır. Yaşa ve yaşat milliyetçiliğimizin manevi temelidir. Tam bağımsız ve lider ülke Türkiye'nin tarih sahnesinde yerini alması için üzerimize ne düşüyorsa yapmanın azmindeyiz. 2053'te lider ülke ve süper güç Türkiye'nin inşasını uzun vadeli stratejik hedef olarak görüyoruz. Cumhuriyetin yeni yüzyılına Türkiye Yüzyılı damgası vurulması için tüm imkanlarımızla çalışıyoruz.

Devir artık Türk devridir. Türk devri; adaletin, barışın, huzurun, güvenliğin, refahın, istikrarın yakın gelecekteki cazibe merkezi ve sivrilen adresidir. Belini doğrultan tarih, düştüğü yerden ayaklanan coğrafya Türk Milleti'ne büyük imkanlar, eşsiz fırsatlar sunmaktadır. Siyasette önceliğimiz istikrarlı, iddialı bir Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde oyun kurucu vasfıyla dünyanın barış ve huzuruna katkı vermesidir. 55 yıldır söylediğimiz şudur: Güçlü MHP, güçlü Türkiye demektir. Gelen Türk asrıdır, geleceğin gücü Türkiye Cumhuriyeti'dir.

Teröre hak mı verilir?

CHP'den bir yol olmayacağı anlaşılmıştır. Bugünkü CHP demlenmekle kalmamış kriz ve kargaşaya düşmüştür. Çağlayan'a saldıran, ölü ele geçirilen DHKP-C teröristin kimler tarafından savunulduğu, mektubunu mecliste okuyan CHP'li deşifre olmuştur. Daha da fenası öldürülen terörist lehine AYM mahkemesinin açıkladığı hak ihlali kararıdır. AYM adalet ilkelerine savaş açmıştır. AYM haini haklı görmüş, Türk polisi de hak öyle değil böyle olur mesajı ile gereğini yapmıştır. Mahkeme Başkanı utanmadan hala Anayasa Mahkemesi kararlarının kesin olduğunu ve bağlayıcı olduğunu iddia etmiştir. Bay Zühtü, tahfif ettiğiniz cani, polislerimizi yaraladı ve bir vatandaşımızı şehit etti; haberin oldu mu?

Vicdansızlar, teröristin hakkı mı olur? Teröre hak mı verilir? Neyin dayatmasını yapıyor, kimlere mesaj ulaştırmaya çalışıyorsunuz? AYM artık milli güvenlik sorunudur. Böyle gidemez. Böyle bir mahkeme yapısı Türkiye'de yüksek yargı organları arasında yer almamalıdır. Kaos üretim merkezi olduğunu teyit edem AYM ya kapatılmalı ya da yeni baştan yapılmalıdır.

Teröriste hak ihlali veren mahkeme Türk milletinin mahkemesi olamaz, buna da adalet denemez. MHP hukuk sınırlarına bağlı kalarak yürütmüştür. Haklıydık ama hakkımız yendi ama yine de devlete bir şey demedik.

Editör: Haber Merkezi