BAKÜ,  Azerbaycan Başsavcılığına göre, Karabağ'da Pazar günkü temas hattında yaşanan ağırlaşma sonucunda sivil halk arasında mağdur sayısı 19 kişiye yükseldi.

Başsavcılık , "Yaralanan sivillerin sayısı şu anda 19'dur. Hastaneye kaldırıldılar." Dedi .Azerbaycan Savunma Bakanlığı Pazar günü Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin Karabağ'da temas hattı üzerindeki yerleşim yerlerine ateş açtığını açıkladı, bu verilere göre siviller de öldü. 

Ermenistan Savunma Bakanlığı'na göre Karabağ "hava ve füze saldırılarına maruz kaldı", Ermeni tarafı Azerbaycan'ın iki helikopteri ve üç insansız hava aracını düşürdü. 

Tanınmayan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vahram Poghosyan, başkent Stepanakert de dahil olmak üzere Karabağ'daki barışçıl yerleşimlerin topçu ateşine maruz kaldığını bildirdi ve nüfusu saklanmaya çağırdı. Rusya, Fransa ve Almanya da dahil olmak üzere bir dizi devlet, tarafları ihtiyatlı davranmaya çağırdı.

Karabağ'daki çatışma, Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi'nin Azerbaycan SSCB'den ayrıldığını açıkladığı Şubat 1988'de başladı. 

1992-1994'teki silahlı çatışma sırasında Azerbaycan, Dağlık Karabağ ve yedi komşu bölge üzerindeki kontrolünü kaybetti. 

1992 yılından bu yana, Rusya, ABD ve Fransa olmak üzere üç eşbaşkanın başkanlık ettiği AGİT Minsk Grubu çerçevesinde anlaşmazlığın barışçıl çözümüne yönelik müzakereler yürütülüyor.

GORBAÇOV'DAN BARIŞ ÇAĞRISI

GORBACHEV NAGORNO-KARABAKH'DAKİ DURUM HAKKINDA: "TARAFLARDAN BİRİ KAZANMAK İSTERSE BU BİRÇOK YIL BOYUNCA SADECE EGZERSİZ VE ÇARPIŞMAYA YOL AÇACAKTIR." dedi.

Gorbaçov, "Dağlık Karabağ'daki durum hakkında: Taraflar, iki halkın çıkarlarını dikkate alarak ilişkileri iyileştirmeye, krizden çıkış yolu aramaya yönelmelidir" dedi.

Editör: TE Bilisim