Seçimlerde oy kullanan Suriye halkını selamlayan Esad, devrimin anlamını yeniden tanımladıklarını ve yeniden seçilmesinin kendisi için "büyük bir onur" olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük bir zafer elde ettikten sonra, görevdeki Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Cuma günü yaptığı açıklamada, oylamanın "düşmanların yüzüne atılmış bir tokat" olduğunu söyledi.

Esad, seçim zaferinin ardından televizyonda yaptığı bir konuşmada, oylamanın "vatan düşmanlarına eşi benzeri görülmemiş bir meydan okuma" olduğunu söyleyerek, seçimi "gayrimeşru" olarak nitelendiren müttefikler görünüşe göre Batı destekli sürgündeki muhalefete, silahlı isyancılara ve ABD ile onun yandaşlarına atıfta bulundular" dedi.

Seçimlerde oy kullanan Suriye halkını selamlayan Esad, devrimin anlamını yeniden tanımladıklarını ve yeniden seçilmesinin kendisi için "büyük bir onur" olduğunu söyledi.

Bir gün önce Esad, 2014 seçimlerinde yüzde 88,7 yerine yüzde 95,1 oyla 2021 başkanlık yarışında dördüncü yedi yıllık dönemini kazandı.

Suriye içindeki ve dışındaki uygun seçmen sayısı 18 milyondan fazla olarak tahmin edildi, bunların 14 milyonu seçimlerde oy kullandı ve katılım oranı yüzde 78,64 oldu.

Salı günü Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya tarafından yayınlanan ortak bir bildiri, seçimleri "gayrimeşru" olarak nitelendirdi.

Açıklamada, "Suriye'de cumhurbaşkanlığı seçimi ne özgür ne de adil olacak" denildi.

17 Temmuz 2000'de Esad, Suriye devlet başkanı olarak babası Hafız Esad'ın yerine geçti. 2012'de kabul edilen mevcut Suriye anayasasına göre, Suriye cumhurbaşkanı iki kez göreve aday olma hakkına sahip, bu da Esad'ın görevdeki son dönemi olacağı anlamına geliyor.

Editör: TE Bilisim