İYİ PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ YOKUŞ'TAN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Basının hür bir toplum oluşturmada en elzem görevi üstlendiğini belirten Vekil Yokuş, "Basının özgür olması, gazetecilerin hapse atılmaması, medyanın susturulmaması için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Basının yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olduğunu ve kamuoyu vicdanının sesi olduğunu ifade eden Vekil Yokuş, "24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuz da 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' olarak kutlanmaktadır.Basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Kişilerin özel hayatlarına saygıyı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak tarafsızlık içinde çalışmalarını yürüten basın tam da bu nedenlerden dolayı büyük bir görev üstlenmektedir.

Son dönemlerde her ne kadar basın susturulmaya çalısılsa da, havuz medya oluşturulmak istense de, gazetecilerin hür bir şekilde halkı bilinçlendirmesi kimilerini rahatsız etse de biz her zaman özgürlükçü, objektif ve tarafsız basın emekçilerinin yanındayız. Medyanın hür olması için de var gücümüzle çalışmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle, sansürün kaldırılışının 114. yıl dönümünde; tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim