Başkan Seçer, Anamur ve Bozyazı ile devam ettiği 2. bölge çıkarmasında vatandaşlarla buluşup, sıkıntıları dinledi. Belediyelerin ticarethane, belediye başkanlarının da tüccar olmadığını vurgulayan Seçer, hizmetlerde partili, partisiz ayrımı yapmadıklarını söyledi. Seçer, “Biz insanları birleştirmeye, bütünleştirmeye, kucaklamaya geldik. Ayrıştırmaya gelmedik. Hizmetler onun en büyük örneği” diye konuştu.

Belediye Başkanı olarak halkın tarafında olduğunu sözlerine ekleyen Seçer, “Benim için hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi bölgeden, hangi meşrepten olursa olsun halk odur. O benim vatandaşımdır, başımın da tacıdır. Ayrım gayrım, bunu reddediyoruz” dedi.

Seçer, daha güzel işler yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Toplumun refah düzeyini artırmak için, daha mutlu, gülen bir toplum yaratmak için daha çok çalışacağız” diye konuştu. Hizmetlerin artarak devam edeceğini vurgulayan Seçer, “Belediye Başkanından sokağı temizleyen emekçi kardeşime kadar, beden gücü ile çalışan kardeşime kadar herkes büyük bir özveriyle çalışıyor” ifadelerini kullandı.

2. bölgeye adeta çıkarma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydıncık’ın ardından ziyaretlerine Anamur ve Bozyazı ile devam etti. Anamur ve Bozyazı’da vatandaşlarla bir araya gelen, onların taleplerini alıp, sıkıntılarını dinleyen Başkan Seçer, “Halkın içinde kenti yönetmek, halkı dinleyerek onların sorunlarını çözmek doğru ve daha akılcı bir yöntem” dedi. Daha güzel işler yapmaya devam edeceklerini belirten Seçer, “Toplumun refah düzeyini artırmak için, daha mutlu, gülen bir toplum yaratmak için daha çok çalışacağız” diye konuştu.

Ziyaretler Bozyazı’da devam etti

Sonrasında Bozyazı’ya geçen Başkan Seçer, Bozyazı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’ni, Bozyazı Kaymakam Vekili ve Mersin Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz’ı ziyaret etti. Seçer, sonrasında Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ile bir araya geldi. MESKİ Bozyazı Aydıncık Şube Müdürlüğü’ne uğrayan ve personele selam veren Seçer, Bozyazı’da esnaf ziyareti de yaptı. Seçer, Bozyazı Hali’ni ve Bozyazı Sanayisini de gezip, incelemelerde bulundu. Sanayide dükkân sahibi Bilal Uyar’ın bağlama çalıp, türkü söylediğini gören Seçer, Uyar’ın yanına giderek türküye eşlik etti. Bozyazı Hal Müdürlüğü’nü de ziyaret eden Seçer, ardından CHP Bozyazı İlçe Başkanlığı’nda partililer ile bir araya geldi.

İçmesuyu hizmeti için Başkan Seçer’e pankartlı ‘teşekkür’

CHP Bozyazı İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında Çopurlu Muhtarlığı’ndan gençlerin ellerindeki pankart dikkat çekti. Pankartta; ‘Bozyazı Çopurlu Mahallesi’nin Çandır Yaylası’ndaki içme suyu sorunu çözülmüştür. Teşekkür ederiz’ ifadeleri yer aldı. Seçer, Bozyazı İlçe Başkanlığı ziyareti sonunda ise muhtarların sorunlarını dinleyerek, gerekli notları aldırdı. Seçer’in Anamur ve Bozyazı gezileri Kanal 33 ekranlarında yayınlanan ‘Başkan Özel Programı’ ile sona erdi.

“İşimiz insana hizmet, halkımıza hizmet, insanlığa hizmet”

Partili, partisiz ayrımı yapmadan hizmet yaptıklarını vurgulayan Seçer, “Biz insanları, ülkemizi birleştirmeye, bütünleştirmeye, kucaklamaya geldik. Ayrıştırmaya gelmedik. Hizmetler onun en büyük örneği” diye konuştu. Sosyal hizmetler konusunda hayata geçirdikleri projeleri tek tek anlatan ve pandemi sürecinde özellikle yoğunlaştırdıkları çalışmaları aktaran Seçer, “13 ilçenin ortaklaştığı sorunlarda çözüm de 13 ilçe için yapılıyor” dedi.

“Ben tarafım. Ben halkın tarafıyım”

Başkan Seçer, Büyükşehir’in hizmetlerinde hiçbir şekilde ayrım yapılmadığının altını çizerek, şunları kaydetti:

“Belediye Başkanı tüccar değildir. Belediye Başkanı halka hizmet eden siyasi bir kimliktir. Belediyeler ticarethane değildir, kamu kurumudur. Vatandaşların lehine hizmet yapar. Ben tarafım,  ben Belediye Başkanıyım. Ben halkın tarafıyım. Halk CHP’li olan değildir, benim için halk bütün, hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi bölgeden, hangi meşrepten olursa olsun halk odur. Ayrım gayrım, bunu reddediyoruz. Siyasal, bölgesel, mezhepsel ayrımcılık yapanları her zaman kınadık ve kınamaya devam ediyoruz. Şiddetle Türkiye’de ayrımcılığın, bölücülüğün karşısındayız ama biz yerel iktidara geldik, aynı hataya bizler düşemeyiz, bizler ayrımcılık yapamayız, bizler Türkiye’yi buluşturmaya, birleştirmeye geldik.”

Anamur’a yeni yapılan otogarın farklı bir proje olarak değerlendirileceğini belirten Seçer, şunları söyledi:

“Orada bir fikir değişikliğine gittik. O otogar çok gereksiz, çok büyük. Hiç gerek yok bu kadar para harcamaya. Mevcut otogara yapılacak dokunuşlarla kurtarıyoruz. Koca koca binalar yapmak belediyecilik değil, belediyecilik sadece beton yapmaktan, bina yapmaktan müteşekkil bir olay değil. Vatandaşa dokunmak, yeşili korumak, her canlıyı yaşatmak, onları korumak, dezavantajı gruplara sahip çıkmak, gerekli yerde yol yapmak, gerekli yerde bina yapmak. Bunları en akıcı şekilde, en vizyonel şekilde projeksiyon haline getirmek, proje haline getirmek. Bunu söylemeye çalışıyoruz. Anamur otogarında da tüm belediye birimlerini, MESKİ’nin birimlerini oraya taşıyacağız. Eğitim kurumumuzu oraya taşıyacağız. Düğün salonu bölümü var. Daha birçok sosyal alan yarattık oraya. Çünkü çok gereksiz büyüklükte bir otogar için. Eski otogar zaten belli dokunuşlarla kullanılmaya devam edecek.”

Anamur’dan Tarsus’a kadar altyapıda muazzam işler yaptıklarını da kaydeden Başkan Seçer, MESKİ’nin 30 noktada çalışmalarının sürdüğünü, kentin bir şantiye görüntüsünde olduğunu vurguladı.

“Herkes büyük bir özveriyle çalışıyor”

Büyükşehir Belediyesi’nde çok önemli çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Belediye Başkanından sokağı temizleyen emekçi kardeşime kadar, beden gücü ile çalışan kardeşime kadar herkes büyük bir özveriyle çalışıyor. Tıkır tıkır çalışan bir sistem. Artık daha dokunmadan mekanizma öyle bir işleyecek ki, zaten Türkiye’de özlediğimiz devlet sistemi bu olmalı, kurumların çalışma sistemi bu olmalı, belli yasalar çerçevesinde, Türkiye hukuk devleti olmalı. Herkes görevini bilmeli, görevini layığıyla yerine getirebilmeli. Emeğinin karşılığını alabilmeli. Emek etmeyenlerin ödüllendirilmediği bir toplum haline gelmemiz lazım. Yan gelip yatanın değil, gününü gün edenin değil, emek edenin, çalışanın yükseldiği, liyakata dayalı bir sistemin olduğu bir Türkiye özlemi ile biz bu kadar bir gayret içerisindeyiz. Belediyeler iyi bir örnek oluyor” dedi.

Editör: TE Bilisim