Belemedik Butik Otel’den eğitime büyük katkı Turizm Otelcilik öğrencilerine uygulamalı eğitim verildi

Çukurova Üniversitesi Pozantı Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören Turizm ve Otelcilik Bölümü öğrencilerine, Pozantı Belediyesi tarafından işletilen Belemedik Butik Otelde uygulamalı eğitim verildi. 


Bir süre önce Çukurova Üniversitesi Pozantı Meslek Yüksekokulu’na müdür olarak atanan Doçent Dr. Filiz Çalışkan Keçe’nin Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'a sunduğu talep, Başkan Çay tarafından karşılık buldu. Belediye otobüsünü Yüksekokula gönderen Başkan Çay, Turizm ve Otelcilik bölümünde okuyan 45 öğrenciyi Belemedik Butik Otel ve Belemedik Restaurant’ta ağırladı. 


ÇAY’DAN ÖĞRENCİLERE STAJ İMKANI

Öğrenciler, doğanın içerisindeki çam, katran, meşe ve çınar ağaçlarının kokusu arasında yer alan 13 odalı Belemedik Butik Oteli gezerek hem öğretim görevlilerinden hem de otel personelinden geniş bilgi aldı. Öğrenciler, otelde kaç çeşit oda olduğunu, odaların içerisinde neler olması gerektiğini görerek, uygulamalı ders yapmış oldu. Tarihi ve doğasıyla öne çıkan Pozantı'da belediyenin işlettiği butik otelde, disiplin ve düzen açısından staj görmenin daha iyi ve avantajlı olduğunu dile getiren öğrenciler, Başkan Çay'dan staj görüp göremeyeceklerini sordular. Başkan Mustafa Çay ise bu konu hakkında okul yetkilileri ile iletişim halinde olduklarını ve seve seve staj yapma hakkını tanıyacaklarını dile getirdi. 


BUNGALOV EVLERİ İNCELEDİLER

Gezi sonunda Belemedik Butik Otel önünde hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, bir sonraki durakları olan Belemedik Bungalov Evleri de ziyaret edip inceledikten sonra Başkan Çay tarafından ikram edilen sucuk ekmekleri afiyetle yediler. 

Pozantı Belediyesi olarak her zaman Yüksekokul öğrencilerinin yanında olduklarını dile getiren Başkan Mustafa Çay, "Belemedik Butik Otel ve Bungalov Evlerin öğrencilere vereceği katkıdan dolayı çok mutluyuz. Burada staj görmek isteyen öğrenciler, hem belli bir düzen içerisinde turizm ve otelciliği kavramış olacaklar, hem de eğitimi bittikten sonra çalışacakları adrese büyük bir bilgi ve birikim ile gidecekler. Pozantı Belediyesi olarak ilçemizde bulunan Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin eğitimlerine katkı sunabilmek onur verici" dedi.

Editör: TE Bilisim