Gece geç saatlerde İsrail hükümeti, ülkeyi kasıp kavuran Corona salgını nedeniyle iki hafta uzatılan toplam kapatma süresi boyunca gösterilere ve protestolara kısıtlama getiren yasayı onayladı.

Ve yasa değişikliklerinin hükümlerine göre ve ülkede ilan edilen özel olağanüstü hal uyarınca, gösteri ve protestolar, kamusal alanda herhangi bir toplantıda olduğu gibi, evden bir kilometreye kadar uzaklıkta ve 20 kişiye kadar olan gruplar halinde sınırlandırılacaktır.

Benjamin Netanyahu aleyhindeki gösterilere kısıtlamalar

"Kohl ve Lavan" partisinden Bakanlar Assaf Zamir, Uriet Farkash ve Yizhar Shai, dün, Çarşamba günü Knesset tarafından onaylanan ve tam kapanma süresi boyunca gösterilerin kısıtlanmasını öngören ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu aleyhindeki gösterilere kısıtlamalar getiren Corona Yetkileri Yasası'nın değiştirilmesine karşı oy kullandı.

Kısıtlamaların onaylanmasına rağmen, akşam saatlerinde yüzlerce insan, Netanyahu aleyhine gösterileri kısıtlamayı reddetmek için gösteri yaparken, Yönetişim Kalitesi Hareketi, yasanın yasallığına itiraz etmek için Yargıtay'a bir dilekçe verdi.

Yasanın "demokrasiyi baltalamaya devam ettiğini" değerlendirildi.

Hareket, özellikle araçların içinden gösteri yapmak da yasak olduğu için yasanın sağlık kriziyle hiçbir ilgisi olmadığını söyleyen hareket, yasanın "demokrasiyi baltalamaya devam ettiğini" değerlendirdi ve "çözüm bulup gösteriye devam edeceklerini" açıkça belirtti.

Hükümet ayrıca, 14 gün daha kapsamlı bir kapatma koşuluyla acil durum düzenlemelerini onayladı ve bu talimat ve düzenlemelerin Perşembe günü sona ereceğini, ancak çalışmalarının üç gün daha ekleyerek 14 Ekim'e kadar uzatıldığını ve kapanış süresinin daha uzun olacağını belirtti. Hükümetin öngördüğü kapatma kararından daha uzun.

Bakanlar, yasa metni ve kısıtlamalarla ilgili telefon anketini onaylamadan önce, "Enfeksiyon durumu ve her geçen gün artan ciddi yaralanmaların sayısı göz önüne alındığında, yaralanmaları azaltmak, enfeksiyonu azaltmak ve kapsamlı kapatma süresini iki hafta uzatmak için önemli adımlar atmaya devam etmek gerekiyor."

Netanyahu, 10 Ekim'de bitmesi beklenen kapatmanın "en az bir ay, belki daha da fazla" devam edeceğini söyledi.

Ülkenin 18 Eylül'deki Yahudi bayramlarında ikinci kapsamlı kapanış aşamasına girmesi ve yaşamsal olmayan işyerlerinin, pazarların, ibadethanelerin, kültürel faaliyetlerin ve eğitim kurumlarının kapatılmasının yanı sıra yiyecek, ilaç ve ilaç gibi temel ihtiyaçları elde etmek için hareket mesafesinin bir kilometre sınırlandırılması dikkat çekicidir.

Editör: TE Bilisim