Berlin'de açlık grevinde olan bir başka iklim aktivisti de bayılarak hastaneye kaldırıldı. Kendilerine "son nesil" diyen altı aktivist, Ağustos ayının sonundan bu yana yemek yemedi.

Charite hastanesinden bir sözcü, 19 yaşındaki bir iklim aktivistinin Alman parlamentosu önünde haftalarca süren açlık grevinde olduğunu Cumartesi günü hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Sözcü, gencin açlık grevine devam etmek isteyip istemediğinin belirsiz olduğunu söyledi.

Aktivistler, Almanya'nın bir sonraki başbakanı olmayı hedefleyen adaylarla tanışmak istiyor

Altı iklim aktivisti , 30 Ağustos'ta Alman parlamentosunun alt meclisine ev sahipliği yapan Reichstag binasının önünde açık uçlu bir açlık grevi başlattı.

Açlık grevlerinin , yaklaşan Almanya seçimlerinde Şansölye Angela Merkel'in yerini alacak önde gelen adayların iklim krizini onlarla tartışmayı kabul edene kadar sürdüreceğini söylediler.

Eylemciler ayrıca politikacılara iklimi korumak için acilen alınması gereken önlemlerin bir listesini vermek için bir vatandaş konseyi kurulması çağrısında bulundular.

Grup, Twitter'da "Lina'nın ve geri kalanımızın sağlığı için endişeyle doluyuz ve politikacıların açlık grevcilerinin ve gezegenimizin durumuna gözlerini kapatmasını umutsuzca izlemek zorundayız" dedi. 

İkinci hastaneye yatış

Salı günü, bir açlık grevcisi geçici olarak hastaneye kaldırıldı, ancak taburcu edildikten sonra grevine devam etti.

Üç başbakan adayı da açlık grevcilerine protestolarına son vermeleri çağrısında bulundu. Adaylar, 26 Eylül seçimlerinin ardından grevcilerle özel görüşmeler yapmaya hazır olduklarını söylediler.

Greenpeace gibi çevre örgütleri de aktivistleri açlık grevine son vermeye çağırdı. Gruplar, aktivistlerin endişelerini paylaştıklarını, ancak sağlıkları ve refahları için korkudan "genç yaşamları riske atmamak" için çağrıda bulunduklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim