Arap klanı ile Çeçenler arasındaki çatışma, Berlin'de büyük kavgalarla sonuçlandı. Bu bir klan mücadelesi mi?

Berlin kaynıyor: Geçen hafta sonu şehrin farklı yerlerinde, bir yanda Arapça konuşan rakipleriyle Çeçenyalıların katıldığı birkaç saldırı ve kitlesel kavga oldu. Kavgalarda bıçak ve çekiç kullanılmış, toplam 11 kişi yaralandı. 

Bir Fransızca öğretmeninin öldürülmesinin ardından Avrupa'daki Çeçenlere artan ilgiye karşın, Berlin diasporası tüm gücüyle çatışmayı çözmeye çalışıyor.

Berlin'de çatışma: bir günde üç olay

Her şey 7 Kasım Cumartesi akşamı başladı. Üç düzine genç, Berlin'in Neukölln semtindeki bir dükkana zarar vererek üç kişinin yaralanmasına neden oldu. Saldırganların Çeçen olduğuna inanılıyordu. Resmi olmayan bilgilere göre mağaza, organize suç dünyasındaki kapsamlı bağlantıları için Berlin polisi tarafından tanınan Arap R ailesine ait. 

Bu ailenin ilk üyeleri 1980'lerde Lübnan'dan Almanya'ya taşındı. O zamandan beri, R. klanı bir dizi yüksek profilli ceza davasından dolayı biliniyor. En kötü şöhretli olanlar arasında Berlin'deki Bode Müzesi'nden tarihi bir altın madeni paranın çalınması ve  klan üyelerinden 70'ten fazla gayrimenkul eşyasına el konulduğu kara para aklama davası var.

Mağazadaki olaydan üç saat sonra, Berlin'in kuzeyinde bir grup Çeçen, bıçaklı kimliği belirsiz saldırganların saldırısına uğradı. Ertesi gün iki Çeçen daha dövüldü.

Pazar akşamına kadar, Çeçen diasporasının temsilcileri, Berlin'de yaşayan Çeçenleri "ihtiyatlı davranmaya, yasal çerçevenin dışına çıkmaya ve yurttaşlarına karşı sorumlu olmaya" çağıran acil durum mesajları göndermeye başladı. 

Bu çağrılar önleyici bir önlemdi, çünkü Berlin'in Tagesspiegel gazetesine göre, Berlin'e komşu olan Brandenburg ve Saksonya federal eyaletlerinde yaşayan Çeçenler, tıpkı geçen yaz Fransız kenti Dijon'daki isyanlarda yaptıkları gibi, Berlin yoldaşlarının yardımına gelmeye hazırdı.

Berlin polisi ne diyor 

Saldırılarla ilgili soruşturma , eski SSCB'den gelen göçmenlerin katılımıyla organize suç yapılarında uzmanlaşmış bir birimin de yer aldığı Berlin Eyalet Ceza Dairesi tarafından yürütülüyor . 

Resmi raporlarında, Berlin polisi genellikle tutukluların vatandaşlıklarını ve etnik kökenlerini belirtmiyor. Ancak bu olayda polis basın servisi, bunun "Arap kökenli kişiler ile Rus vatandaşı olan Çeçenya yerlileri" arasında bir çatışma olduğunu kabul ediyor, ancak aynı zamanda soruşturmanın ilerleyişi hakkında yorum yapmayı reddediyor ve çatışmaların yaşandığı şehir bölgelerinde, polis devriyelerinin arttırılması dikkat çekiyor. Polis, çatışmanın nedeninin ne olabileceği konusunda varsayımlarda bulunmayı reddediyor.

Etki alanları için yapılan rekabet

Berlin polis sendikası sözcüsü Benjamin Jendro, çatışmalarla ilgili olarak "Bu çatışmayı tanımlamak için 'savaş' kelimesini kullanmam, '' dedi. Etki alanları için yapılan rekabet, katılımcıların yaralanmadan ve hatta cinayetten önce durmayacağı sokak hesaplaşmalarıyla sonuçlanacak. Neukölln'de bir mağazaya saldırmak, R. ailesinin evine girmeye benzer, bunun için kendinize çok güvenmeniz gerekiyor. "

Benjamin Endro'ya göre polis, yasadışı ticaretteki görece yeni Çeçenler ile şehrin suç yapılarına uzun süredir ve sağlam bir şekilde yerleşmiş Arap klanları arasında olası bir rekabetin şiddetlenmesi konusunda uzun zamandır uyardı. Bununla birlikte, mevcut çelişkilerin şiddetlenmesinin nedenleri hakkında varsayımlarda bulunmayı taahhüt etmiyor - soruşturma yeni başladı.

Editör: TE Bilisim