Çukurova Üniversitesinin 13-14 Mart tarihleri arasında düzenlediği 16. Kariyer Günleri ve Staj Fuarı”na katılan, 45 yıllık köklü tecrübesiyle Türkiye'nin önde gelen transformatör üreticilerinden Beta Enerji, geleceğin profesyonelleri olacak öğrencilere enerji sektörünün geleceği ve kariyer olanakları hakkında derinlemesine bilgiler sundu. Etkinlikte, şirketin yenilikçi projeleri ve sürdürülebilir enerji çözümleri öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Ar-Ge departmanlarına yaptıkları yatırımlarla, transformatör sektöründeki teknolojik yenilikleri yakından takip ederek enerji sektöründe verimli üretim süreci ve kaliteli çözümler üreten Beta Enerji, Çukurova Üniversitesi’nin düzenlediği 16. Kariyer Günleri ve Staj Fuarı’na katılarak, öğrencilere enerji sektörünün geleceği ve kariyer olanakları hakkında bilgiler sundu.

Gorself 1

Fuar süresince; enerji sektörüne ve teknoloji alanına ilgi duyan öğrencilere, Beta Enerji’nin işe alım, uzun ve kısa dönem staj imkanları, sunduğu çalışma imkanları, eğitim ve gelişim olanakları ile sosyal etkinlikler konularında bilgi verildi. Fuar kapsamında, sanal gerçeklik uygulaması olan “Betaverse” ile üniversite öğrencilerini sanal gerçeklik dünyasına taşıyan Beta Enerji’nin İnsan Kaynakları Grup Müdürü Caner Topaloğlu ve Ar-Ge Trafoları Proje ve Tekliflendirme Kıdemli Yöneticisi Ali Taş birer konuşma yaparak Beta Enerji'nin kariyer fırsatlarını öğrencilerle paylaştı.

Eğitim Sen, MEB Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor? Eğitim Sen, MEB Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?

Topaloğlu yaptığı konuşmada, “Enerji sektöründe sürdürülebilir bir gelecek için inovasyon ve genç yeteneklerin entegrasyonu hayati önem taşımaktadır. Biz Beta Enerji olarak, bu potansiyeli keşfetmek ve genç profesyonellerle birlikte çalışmak için sabırsızlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Ali Taş ise şunları kaydetti: “Çukurova Üniversitesi Kariyer Günleri’nin, öğrencilerin iş dünyasıyla buluşmasına ve sektör liderleriyle etkileşim kurmasına olanak tanıyan önemli bir platform. Sektördeki son teknolojik gelişmeleri, kariyer fırsatlarını ve Ar-Ge projelerimizi gençlerle paylaşma fırsatı yakaladığımız bu etkinlik bizler için de harika bir deneyim oldu, Beta Enerji olarak bu etkinliğe katılımımız, şirketimizin genç yeteneklere verdiği değeri ve sektördeki yenilikçi yaklaşımını yansıtmaktadır.”

Şirketin, etkinlikteki sunumları ve interaktif oturumlarıyla, yenilikçi enerji çözümleri ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri konusunda öğrencilere ilham verdiği ifade edilirken, Beta Enerji’nin fuar süresince tanıştıkları, kurum kültürüne uygun görülen gençlerin staj başvurularını insan kaynaklarına yönlendirdikleri, gönüllü staj yapmak isteyen genç mühendislere de ilerleyen süreçte firma olarak destek olacakları belirtildi.

Beta Enerji Hakkında:

45 yıllık köklü tecrübesiyle Türkiye'nin önde gelen transformatör üreticilerinden Beta Enerji, bugün enerji sektörünün ihtiyaçlarına yanıt vermek için yatırımlarına devam ediyor. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde 25.000 metrekare kapalı, 40.000 metrekare açık olmak üzere toplam 65.000 metrekare alanda üretim gerçekleştiren Beta Enerji'nin, Benin'de ve Uganda’da Lojistik Merkezi, Almanya Münih ve Ukrayna Kiev'de ise ofisleri bulunuyor. 6 kıtada 60'ın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Beta Enerji, Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil ederken, ülke ekonomisine pozitif katkı sağlıyor. 2017 yılında Ar-Ge Merkezi'ni kuran şirket katma değerli ürünler üretme hedefiyle, alanında uzman yaklaşık 500 çalışanıyla beraber faaliyetlerine devam ediyor.

 

Editör: Haber Merkezi