Bilgisayar korsanları, geçtiğimiz yılın sonlarında Avrupa İlaç Ajansında meydana gelen bir veri ihlali sonrasında internette Covid-19 ilaçları ve aşılarına ilişkin gizli belgeleri yayınladı.

EMA Salı günü yaptığı açıklamada , Covid ilaçları ve aşılarının değerlendirilmesi ve onaylanmasıyla ilgili zaman çizelgelerinin etkilenmediğini söyledi. Ajans, sistemin "tamamen işlevsel" olduğunu ve kanun uygulayıcı makamların veri ihlali konusunda harekete geçtiğini söyledi.

Hacker , Pfizer Inc. ve BioNTech SE tarafından geçen ay onaylanan, aşılarının düzenleyici incelemesi sırasında sunulan bazı belgelerdi.

EMA, belgeleri ve kişisel verileri izinsiz erişime maruz kalmış olabilecek herhangi bir ek kuruluş ve kişiyi bilgilendireceğini söyledi.

Ajans, bu ayın başlarında Moderna Inc.'den ikinci bir aşı imzaladı. Şu anda incelenmekte olan AstraZeneca Plc ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen üçüncü bir aşıdır. Düzenleyici, uyuşturucu danışma panelinin bu aşıların yapılmasıyla ilgili 29 Ocak'a kadar bir bilgi verebileceğini söyledi.

Pfizer ve BioNTech, geçen ay EMA'ya gönderdikleri bazı belgelere hack'te erişildiğini söyledi. Şirketler, olayla bağlantılı olarak sistemlerinden hiçbirinin ihlal edilmediğini söylediler.

Pandemi başladığından beri, Rusya ve Çin dahil olmak üzere hükümetlerle işbirliği yapan bilgisayar korsanları, şirketleri ve araştırma kurumlarını hedef almakla suçlanıyor.

International Business Machines Corp.'taki siber güvenlik araştırmacıları, bilinmeyen bilgisayar korsanlarının aşı dağıtımında yer alan şirketleri ve devlet kurumlarını hedef aldığını açıkladı. Microsoft Corp, Rusya ve Kuzey Kore'deki bilgisayar korsanlarının aşılar ve tedavi araştırmaları üzerinde çalışan yedi "önde gelen" şirketi hedef aldığını söyledi.

Editör: TE Bilisim