Büyükelçi Mohammed Al-Khaja, ofislerin büyüyen ilişkilerde temel taşı temsil ettiğini söyledi

BAE'nin İsrail büyükelçisi Çarşamba günü ülkesinin İsrail büyükelçiliğini açtı.

Mohamed Al-Khaja, BAE'nin İsrail ile tam diplomatik ilişkiler kuran üçüncü Arap ülkesi olmasının ardından bir yıldan kısa bir süre sonra Tel Aviv'deki diplomatik ofislerin açılışını yaptı.

Al-Khaja, "Bölgenin geleceği için daha iyi bir yol belirlemek için yeni bir yaklaşımın ve düşünmenin zamanı geldi." Dedi. "Tel Aviv'deki BAE büyükelçiliğinin açılmasının, iki ülkemiz ve halklarımız arasında büyüyen ilişkilerde bir mihenk taşı olacağını umuyoruz."

Törene İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve BAE Gıda ve Su Güvenliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Mariam Al-Mheiri katıldı.

Resim

Herzog, "Tel Aviv'deki BAE büyükelçiliğinin açılışı, Ortadoğu için barış, refah ve güvenliğin geleceğine yönelik ortak yolculuğumuzda önemli bir kilometre taşıdır.

"Tel Aviv'de BAE bayrağının gururla dalgalandığını görmek, sadece bir yıl önce ulaşılamaz bir rüyaydı. Birçok yönden, bu artık normal bir şey.”

BAE, İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için Ağustos ayında ABD'nin aracılık ettiği bir anlaşmaya vardı. Sonraki haftalarda Bahreyn, Sudan ve Fas da benzer anlaşmalara vardı.

BAE ve İsrail, o zamandan beri aylar içinde bir dizi ekonomik ve işbirliği anlaşması imzaladı.

Al-Mheiri, ilişkilerdeki ilerlemeye övgüde bulundu.

“Bu, iki ülkemiz için yeni bir kalkınma ve refah dönemi” dedi. Büyükelçiliğin açılışı bir kilometre taşını temsil ediyor ve çeşitli hayati sektörlerde bilgi ve deneyim alışverişini kolaylaştıracak” dedi.

BAE Büyükelçiliği, Tel Aviv'in iş bölgesinin kalbinde, İsrail borsasıyla aynı kulede yer almaktadır.

BAE büyükelçiliğinin açılışı, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in Abu Dabi'deki büyükelçiliğinin kurdelesini kesmesinden haftalar sonra geldi.

Editör: TE Bilisim