Fransız Büyükelçiliği’nden Paris Anlaşması’nın beşinci yılında yuvarlak masa toplantısı

Fransa Büyükelçiliği, 8 Aralık'ta biyoçeşitlilik, iklim ve çevre konularının konuşulacağı bir program düzenliyor. Program, internet üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

İklim değişikliğiyle mücadeleyi amaçlayan Paris İklim Anlaşması‘nın beşinci yılında Fransa Büyükelçiliği, biyoçeşitlilik, iklim ve çevre konularının konuşulacağı bir yuvarlak masa toplantısı düzenliyor.

Fransa Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro tarafından düzenlenecek toplantı 8 Aralık 2020 tarihinde yapılacak. Toplantıya biyolojik çeşitlilik, iklim ve çevre koruma alanlarında çalışan bilim insanları ve sivil toplum kuruluşları katılacağı gibi Fransa’nın çevre alanındaki büyükelçisi Yann Wehrling de orada olacak.

Institut Français İstanbul’da düzenlenecek program, Institut français Türkiye’nin YouTube kanalı, Fransa Büyükelçiliği ve Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun resmi Facebook sayfalarından canlı olarak yayınlanacak.

Programla ilgili detaylı bilgiler ise şöyle:

17.00-17.10 Açılış: İklim ve biyoçeşitlilik hedeflerinin büyütülmesine doğru

Büyükelçi Y. WEHRLING ve  Hervé MAGRO

17.10 – 18.00 Birinci Oturum: Fransa’da İklim İçin Vatandaş Sözleşmesi’nin teşviki ve sivil toplumun iklim için seferber edilmesi ile sivil toplumun birleşmesi için yenilikçi araçlar

Konuşmacılar : Büyükelçi Yann WEHRLING, Zeynep Zaimoğlu, Ceren Pınar Gayretli, Sylvain BURQUIER

18.00 – 18.50 İkinci Oturum: Biyoçeşitlilik ve iklim alanlarında çok taraflılık, dayanıklılık, Akdeniz Bölgesi sorunları ve Türkiye’de nesli tükenmekte olan türlerin korunmasına yönelik fon ve uluslararası işbirliği ile desteklenen toplu eylem örneklerine bir bakış. Paylaşılan bir çözüm gündemi için dersler ve perspektifler.

Konuşmacılar : Büyükelçi Yann WEHRLING, Çağatay Tavşanoğlu, Hakan Gür, Ceren Pınar Gayretli, Aylin Akkaya

İstanbul Patriği I. Bartholomeos’un video mesajı

18.50 – 19.00 Kapanış: İklim ve biyoçesitlilik COP’ları için perspektifler    Ekselansları Sn Büyükelçi Y. WEHRLING tarafından.

Paris İklim Anlaşması nedir?

2015 yılı sonunda kabul edilen Paris İklim Anlaşması, küresel ısınmanın bu yüzyıl sonuna kadar iki derecenin altında tutulmasını ve fosil yakıt kullanımını azaltarak yenilenebilir enerjiye yönelmelerini hedefliyor. Şu ana kadar 197 ülke bu anlaşmayı imzaladı.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için ise ülkelerin bunu onaylaması gerekiyor. Dünyada bu anlaşmayı onaylamayan 10 ülke kaldı. Türkiye de o ülkelerden biri.

Canlı izleyin ! Yuvarlak masa toplantısını YouTube’da Türkçe ve Facebook’da Fransızca olarak canlı izlemek için tıklayın.

Editör: TE Bilisim