BANGKOK - Birleşmiş Milletler'in Myanmar özel elçisi Christine Schraner Burgener, Myanmar'ın iktidar cuntasıyla görüşme umuduyla Cuma günü Tayland'ın başkenti Bangkok'a geldi, ancak generaller görüşmeye hazır olmadıklarını söyledi.

Schraner Burgener resmi Twitter hesabında Myanmar ordusunun adını Tatmadaw kullanarak; “Görüşmeler için BKK'ya yeni geldim. Dün Tatmadaw'ın beni almaya hazır olmadıkları için bana cevap vermemelerine üzülüyorum. Diyaloğa hazırım. Şiddet asla barışçıl sürdürülebilir çözümlere yol açmaz ”dedi.

Reddetme, ordunun sivil lider Aung San Suu Kyi'yi görevden alıp 1 Şubat'ta iktidarı ele geçirmesinden bu yana günlük protestolarla sarsılan Myanmar'daki olaylarda artan uluslararası endişelerin ortasında geldi.

Schraner Burgener Tayland gezisine başlıyor ve kesin ayrıntılar ve zamanlama teyit edilmemiş olsa da Çin'i de ziyaret edecek.

Yerel bir izleme grubu olan Siyasi Tutuklulara Yardım Derneği'ne göre, ordunun protestolara yönelik baskısında en az 614 sivil öldürüldü ve yaklaşık 3 bin kişi tutuklandı.

Editör: TE Bilisim