07-13 Haziran 2021  tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitime Türkiye'nin  farklı şehrinden gelen, meclisteki siyasi partilerde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışan 30 başarılı genç katıldı.

Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu, 2014 yılında Avrupa Konseyi Siyasi Çalışmalar Okulları Ağı’nın bir parçası olarak İstanbul’da kuruldu. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile imzalanan protokol uyarınca, çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştiren Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu, Türkiye’nin siyasal, ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen gençleri bir araya getirmeyi ve bu gençlerin akademik gelişimine katkı sunmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda farklı siyasi görüşlere sahip olan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen 25-35 yaş arası gençlere Avrupa norm ve kurumlarını tanıtmayı, onlarla farklı politika alternatiflerini tartışmayı ve onların hedeflerini gerçekleştirmelerinde yardımcı olacak temel becerileri kazandırmayı amaçlayan eğitimler düzenliyor.

Eğitime 20 ilden 30 genç katıldı.

Her siyasi partiden ve çok geniş bir sivil toplum kuruluşu (STK) yelpazesinden gelen katılımcılar 25 ile 35 yaş arasındaydı. Eğitim sırasında ekonomik büyüme, çevre, eğitim, sosyal politikalar, kentleşme konularındaki seçeneklere ek olarak demokrasilerin evrimi ve olmazsa olmazları tartışıldı.

Muratcan IŞILDAK

Genç Düşünce Enstitüsü Genel Başkanı Muratcan IŞILDAK , açıklamada bulunarak, Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nu başarıyla bitirdiğini söyledi ;

Mezuniyet belgesini aldığını belirten Muratcan IŞILDAK , yaptığı açıklamada şu cümleleri kullandı: “Boğaziçi Üniversitesi’nde, Ülkemizin önde gelen akademisyenleri ve uzmanlarının dersler verdiği, Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulunu, başarıyla tamamlayarak mezun olduk ve mezuniyet belgelerini alarak bu kıymetli ailenin bir parçası olmaya nail olduk . Avrupa Kurumları, Dış Politika, Ekonomik Büyüme, İnsan Hakları Hukuku, Sosyal Politikalar, Mülteci, Çevre, Eğitim, Toplumsal Cinsiyet ve Kent Politikaları ve Siyasal İletişim konularında dersler aldığımız birbirinden kıymetli Hocalarımıza, yoğun emek ve sonsuz sabırlarından ötürü Kerem ve Hazal’a da ayrıyeten teşekkürü borç bilirim. Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu gelenekten geleceğe Türkiye’nin siyasal, ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen gençleri biraraya getirmektedir. Bugünün ortakları yarının liderleri olan biz gençler için ciddi önem taşıyan bu eğitimin bir parçası olmak büyük bir onur olarak hafızamda her daim yaşayacaktır.” Okul’un bir sonraki eğitimi Eylül başında Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Eylül eğitim için başvurular Mayıs ayında başlayacak.

Bilgi http://avrupasiyasetokulu.org adresinden alınabilir.

Editör: TE Bilisim