Birçok şehirde göstericiler cumhurbaşkanını yolsuzluk ve Covid kötü yönetimi iddiasıyla kınadı.

Protestocular , pandemi zemininde yolsuzluk skandalları nedeniyle popülaritesi son haftalarda düşen ülkenin aşırı sağ cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro'nun görevden alınmasını talep etmek için Cumartesi günü birkaç Brezilya şehrinde sokaklara çıktı .

Bu hafta, Brezilya savunma bakanlığının kongre liderliğine gelecek yılki seçimlerin ülkenin elektronik oylama sisteminde her oylamanın bir kağıt izini içerecek şekilde değiştirilmeden gerçekleşmeyeceğini söylediğine dair haberler çıktı.

Bolsonaro, mevcut sistemin sahtekarlığa eğilimli olduğuna dair kanıt olmadan birkaç kez öne sürdü, Brezilya hükümetinin iddiaları reddetti.

Bolsonaro, siyasi düşmanı eski solcu cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile karşı karşıya kalacağı bir yarışta gelecek yıl yeniden seçilmekle karşı karşıya . Anketler şu anda Bolsonaro'nun Lula'ya karşı kaybettiğini gösteriyor.

Cumartesi günkü protestolar bu ay en az ikinci kez Brezilyalıların Bolsonaro'ya karşı çıkmak için birçok şehirde sokaklara döküldüğü protestolardı.

São Paulo'daki protestocu Marcos Kirst, “Buradayım çünkü ülkemizi ele geçiren soykırımcı hükümete tepki verme zamanı geldi” dedi.

Bolsonaro'nun liderliğinde 500.000'den fazla Brezilyalı Covid-19'dan öldü . Hastalığın ciddiyetini göz ardı ettiği ve maskelere ve sosyal mesafe önlemlerine karşı çıktığı için geniş çapta eleştirildi.

Bolsonaro şimdi bir Hindistan koronavirüs aşısının satın alınmasına bağlı yolsuzluk olasılığını araştıran senatoda soruşturuluyor .

Siyasi protestoların geleneksel yeri olan São Paulo'nun Paulista Bulvarı'nda Cumartesi günü saat 16:00 itibariyle 1000'den fazla kişi toplandı.

Bolsonaro Cumartesi günü başkent Brasília'daydı ve destekçilerini selamlarken motosiklet sürmek için dışarı çıktı.

Editör: TE Bilisim